NavMenu

Završen remont RiTE Ugljevik vrijedan 40 mil KM

Izvor: RTRS Subota, 21.10.2017. 09:55
Komentari
Podeli
U Termoelektrani Ugljevik uspješno je završen kapitalni remont postrojenja, čiji su radovi koštali oko 40 mil KM, i danas je otpočela isporuka električne energije iz ovog elektroenergetskog objekta.

U ovogodišnjem kapitalnom remontu, osim redovnih poslova koji su obavezni u ovakvoj vrsti zahvata - kapitalni remonti turbine i generatora, urađena je rekonstrukcija-zamjena elektrofiltera i međupregrijača pare jedan, saopšteno je iz Rudnika i Termoelektrane Ugljevik.

- Ovo je po obimu poslova i njihovom značaju svakako najveći remont koji smo radili u našoj termoelektrani u protekle 32 godine koliko se ovaj termoenergetski objekat nalazi u eksploataciji - istakao je rukovodilac radne jedinice Termoelektrana Dragan Miljanović.

Nakon ugradnje novog elektrofilterskog postrojenja, jednog od najvažnijih kapitalnih zahvata, Termoelektrana Ugljevik zadovoljiće najstrože evropske ekološke standarde kada je riječ o emisiji čvrstih čestica.

- Ovaj kapitalni remont je prolongiran za ovu godinu upravo zbog pripreme jednog takvog zahvata - rekonstrukcije elektrofilterskog postrojenja, koja je preduslov i za uspješan rad sistema za odsumporavanje dimnih gasova, čija je izgradnja, takođe, počela nedavno - rekao je izvršni direktor za proizvodnju električne energije i razvoj Termoelektrane u RiTe Ugljevik Milutin Tasovac.


On je naveo da RiTe Ugljevik očekuje znatno poboljšanje pogonske spremnosti termoelektrane, kao i velike ekološke efekte i tehnološku korist kroz rekonstrukciju elektrofilterskog postrojenja.

- Puni pozitivni efekat ovih zahvata pokazaće se u narednim godinama - rekao je Tasovac.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.