NavMenu

Katarski Hamdo Group odustao od kupovine Drvne industrije Sanica

Izvor: Nezavisne novine Petak, 20.10.2017. 08:11
Komentari
Podeli
(Foto: YIFANG NIE/shutterstock.com)
Kompanija Hamdo Group iz Katara odustala je od kupovine Drvne industrije Sanica u istoimenom mjestu nadomak Ključa, potvrđeno je iz Vlade USK.

Podsjećamo da su prije nepunih mjesec dana finalizirane aktivnosti u vezi s prodajom ovog preduzeća, a zakazano potpisivanje kupoprodajnog ugovora tada je odgođeno, navodno, iz proceduralnih razloga.

Za kupovinu DI Sanica, katarska poslovna grupacija trebalo je da izdvoji 2,6 mil KM, a za revitalizaciju proizvodnog procesa i zapošljavanje oko dvije stotine radnika obećala je investirati dodatnih 4 mil KM.

Zanimljivo je kako se identičan scenario dogodio i s preduzećem Nova Romanija iz Sokoca, za čiju je kupovinu također bila zainteresirana pomenuta katarska poslovna grupacija. Međutim, i tada su od kupovine odustali u posljednjem trenutku.

DI Sanica je u vlasništvu preduzeća Unsko-sanske šume, koje gazduje cjelokupnim šumskim bogatstvom na području ovog kantona.

Načelnik općine Ključ Nedžad Zukanović razočaran je ovakvim razvojem događaja, ali ipak ne gubi nadu da će u budućnosti doći do revitalizacije Sanice.


- Već nekoliko godina uporno pokušavamo pronaći strateškog partnera za pokretanje proizvodnje, ali svi napori ne daju rezultate. Ovo pitanje je veoma važno za Sanicu i Ključ, jer je ova firma bila nosilac ekonomskog razvoja čitavog kraja - istakao je Zukanović.

DI Sanica je u poslijeratnom periodu doživjela dvije neuspješne privatizacije, a proizvodnja je potpuno obustavljena prije devet godina. Zahvaljujući zaposlenicima, u međuvremenu je očuvana cjelokupna imovine ovog preduzeća.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.