Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 08.09.2008.| 13:01
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Puštanje u funkciju heliodroma u Banjoj Luci krajem septembra 2008. godine

(Foto: b)

Povodom završetka radova na izgradnji heliodroma, gradonačelnik Dragoljub Davidović održao je sastanak 5.septembra ove godine sa predstavnicima, Ministarstva saobraćaja i veza, Ministarstva unutrašnjih poslova, Kliničko-bolničkog centra i Doma zdravlja. Na sastanku je razgovarano o načinu korištenja i upravljanja heliodromom koji će biti pušten u funkciju krajem ovog mjeseca, saopćio je Odsjek za odnose s javnošću Grada Banja Luke.

Dogovoreno je između ostalog, da se uputi zahtjev Vladi Republike Srpske putem Ministarstva saobraćaja i veza, kako bi se heliodrom koji je u vlasništvu Grada Banja Luke, predao na korištenje i upravljanje aerodromu Banja Luka, s tim da ostane u vlasništvu Grada.

Prema riječima Gradonačelnika, nije predviđeno da se heliodrom koristi samo za potrebe Grada nego i za civilne svrhe, ali prije svega koristiće ga institucije Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva saobraćaja i veza, Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite, kao i svi koji budu imali potrebu. On je dodao i da je plato za slijetanje helikoptera završen u potpunosti sa svom infrastrukturom, odnosno sa saobraćajnicama, i drenažnim sistemom za odvod oborinskih voda, a kroz nekoliko dana biće završena i izgradnja ograde oko heliodroma.

Izvođač radova na ovom objektu bilo je preduzeće "Integral inžinjering", a vrijednost radova je 200.000 KM.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.