NavMenu

Trebinje želi graditi reciklažni centar

Izvor: eKapija Srijeda, 18.10.2017. 09:29
Komentari
Podeli
(Foto: PEPPERSMINT/shutterstock.com)
Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović najavio je izgradnju reciklažnog centra na gradskoj deponiji Obodina, koji će biti prvi takav centar u regiji.

Petrović je rekao da je Grad Trebinje kandidovao ovaj projekat, te da su posredstvom nadležnog ministarstva i Fonda za zaštitu životne sredine definisane potrebe i potezi kako bi se mogla obezbijediti oprema za selekciju, sortiranje i preradu otpada, prenosi Trebinjelive.info.

- Želimo da Trebinje bude čisto, a ne zapušteno, neosvijetljeno i prljavo, kao prethodnih godina - naveo je Petrović.

On je istakao da je projektna dokumentacija dostavljena Ministarstvu za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju da se razmotri finansijska konstrukcija, kako bi to pitanje bilo trajno riješeno.

- Ima još stvari koje treba riješiti, kao što je gradnja ekoloških dvorišta za selekciju otpada, edukacija djece i stanovništa o ovom pitanju, a potrebna je i nabavka dodatne opreme i vozila za odvoz smeća - naglasio je Petrović.


Direktor Komunalnog preduzeća Nedjeljko Lambeta smatra da će se reciklažom otpada rasteretiti gradska deponija, te smanjiti tonaža smeća po gradu.

- U EU prosjek je osam do 12 kilograma smeća po stanovniku, a kod nas 500 do 600 kilograma - dodao je Lambeta i istakao da su ispred osnovnih škola već postavili namjenske kontejnere.

Reciklažni centar trebalo bi da bude u funkciji do kraja naredne godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.