NavMenu

Potpisan Memorandum o saradnji između Samita100 i Komorskog investicionog foruma

Izvor: eKapija Utorak, 17.10.2017. 15:40
Komentari
Podeli
Živko Mukaetov i Marko ČadežŽivko Mukaetov i Marko Čadež
U Skoplju, u okviru šestog godišnjeg Samita100, potpisan je Memorandum o saradnji između regionalne platforme Samit100 i Komorskog investicionog foruma šest zemalja Zapadnog Balkana – tela za regionalnu saradnju komora Makedonije, Srbije, Albanije, Kosova, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Komorski investicioni forum formiran je na marginama Samita o Zapadnom Balkanu, održanom u Trstu.

Prema riječima potpisnika i predsjedavajućeg Samita100, Živka Mukaetova, i predsjednika Privredne komore Srbije Marka Čadeža, cilj memoranduma je da okupi sve snage iz privatnog sektora i jake regionalne kompanije da zajedno rade na sprovođenju dogovorenih projekata iz Berlinske inicijative.

- Ove smo godine u Skoplju ozvaničili regionalnu saradnju Samita100 potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju i saradnji između naše platforme i Komorskog investicionog foruma šest zemalja Zapadnog Balkana. Memorandum ima za cilj podsticanje privredne saradnje i unapređenje konkurentnosti regionalne i nacionalnih ekonomija - izjavio je Živko Mukaetov.

Naslanjajući se na teme u okviru Samita100 i dubljeg povezivanja regiona kroz saradnju na temu bržeg prometa robe i usluga, transporta, energetike i brendiranog porijekla, Čadež je izjavio da "želimo da pomognemo u ostvarenju tih zadataka, kao što su uklanjanje carinskih barijera, sinhronizacija dokumentacije, ali i sinhronizovanje ostalih procedura".

- Na nama je da stalno držimo tu temu visoko na agendi i mislim da takva spremnost sada postoji, ali ne smijemo da se opustimo. Ovo je pitanje opstanka našeg regiona - zaključio je Čadež.

Samit100 biznis lidera Jugoistočne Evrope predstavlja jedinstvenu poslovnu inicijativu koja okuplja najistaknutije poslovne lidere Slovenije, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Kosova i Albanije. Inicijatori i organizatori Samita100 su Alkaloid Skopje, zajedno sa Udruženjem menadžera Slovenije (MAS), Srpskom asocijacijom menadžera (SAM), Hrvatskom asocijacijom poslodavaca (HUP) i Atlas fondacijom iz Crne Gore, BBI Bankom i ASA Holdingom iz Bosne i Hercegovine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.