Izvor: eKapija | Nedjelja, 15.10.2017.| 12:08
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Shell ponovo zainteresovan da traži naftu u BiH - Sastanak sa Vladom FBiH 23. oktobra

(Foto: QiuJu Song/shutterstock.com)
Jedna od najvećih svjeskih kompanija Shell iskazala je interes za poslovnu saradnju s predstavnicima Vlade FBiH kada su u pitanju istraživanja i eksploatacija nafte na području Federacije, prenosi BiznisInfo pozivajući se na Dnevni avaz.

Sastanak predstavnika Shella i Vlade FBiH zakazan je za 23. oktobar u Sarajevu. Oni su iskazali volju da se vrate u pregovore s Vladom FBiH i dobiju koncesiju za istraživanje.

Ovu informaciju potvrdio je federalni ministar Nermin Džindić.

– Tačno je da su zakazali sastanak i vidjet ćemo šta će od svega biti. Interes da se vrate u BiH postoji - rekao je Džindić.

Ova kompanija je 2011. imala potpisan Memorandum o razumijevanju koji je produžavan i 2013. i 2014. iz pregovora s Vladom FBiH iznenada su se povukli 2015. godine.

Džindić je potvrdio da će početkom naredne sedmice biti održan sastanak na kojem će biti donesena konačna odluka o raspisivanju javnog poziva za izbor stručnog međunarodnog konsultanta koji će pregovarati s potencijalnim istraživačem nafte.

Ministar navodi da je posao međunarodnog konsultanta da vodi pregovore i izabere najstručniju kompaniju kako bi bio potpisan najpovoljniji ugovor za Federaciju.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.