NavMenu

Italijani zainteresovani za izgradnju cementare u RS

Izvor: Nezavisne novine Nedjelja, 15.10.2017. 12:06
Komentari
Podeli
(Foto: pedrosala/shutterstock.com)
Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić rekao je da su predstavnici italijanske kompanije koja se bavi organizacijom proizvodnje cementa iskazali interes za ulaganja u Republici Srpskoj i izgradnju cementare.

- Uvjeren sam da imaju ozbiljan interes i očekujem da će to biti investicija koja će se ozbiljno razmatrati u okviru njihovog holdinga, te da će, u zavisnosti od uslova koji kod nas postoje, donijeti pozitivnu odluku o izgradnji cementare u Srpskoj - naveo je Đokić, koji boravi u dvodnevnoj posjeti italijanskoj pokrajini Frulija-Venecija-Đulija.

Nakon sastanka sa privrednicima, predstavnicima više privrednih komora, privrednih društava i agencija koje se bave organizacijom i povezivanjem različitih privrednih struktura od Italije ka drugim područjima, Đokić je izrazio zadovoljstvo iskazanim interesovanjem za ulaganja u Republiku Srpsku.

- Predstavili smo sve ono što je važno za Srpsku, te očekujem da će vrlo brzo uslijediti nekoliko veoma značajnih posjeta koje bi mogle, osim u izgradnju cementare, omogućiti i ulaganja u oblasti mašino i metaloprerade, zatim u oblasti drvoprerađivačke industrije i industrije tekstila, kože i obuće - naglasio je Đokić.

On je posjetu Italiji ocijenio kao izuzetno produktivnu i značajnu za Srpsku, kako u pogledu otvaranja pristupa domaćim kompanijama italijanskom tržištu, tako i stvaranju interesa za investiranje u Republiku Srpsku.

- Za nas je od izuzetnog značaja da imamo nove investicije u Republici Srpskoj, da stvaramo novu vrijednost i da na taj način otvaramo nova radna mjesta - kaže Đokić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.