Izvor: eKapija | Petak, 05.09.2008.| 08:48
Izdvojite članak Odštampajte vijest

ekapija.ba najavljuje nastavak serijala "Društvo znanja" u TV produkciji Fotoarta

(Foto: b)

TV produkcija Fotoart Sarajeva nastavlja sa realizacijom serijala "Društva znanja" od subote, 6. septembra 2008. godine. Emisija "Društvo znanja" jedinstvena je na medijskom prostoru BiH jer se jedina bavi znanjem, naukom i informacionim tehnologijama kao bitnim odrednicama današnjih modernih društava. Cilj je popularizirati znanje kao jedini mogući put napretka i uspjeha Bosne i Hercegovine.

U petom izdanju emisije govori se o Drugom kongresu naučnika iz BiH i dijaspore, predstavlja, za naše uslove, revolucionarni zaokret u poslovanju BH Telekoma koji objedinjuje ponude sve tri mreže i uvodi po prvi put u našoj zemlji, televiziju baziranu na internet protokolu – IPTV.

Iz oblasti svjetskih tehnoloških dostignuća ovaj put obrađuje se tematika izrade gigapiksel fotografija. Ekipa emisije bila je i na promociji prve generacije diplomanata Sarajevske škole za nauku i tehnologiju koja je dobila diplome uglednog londonskog Univerziteta Buckhingam. Biće predstavljen i uspješni sarajevski doktor Zoran Galić koji se na prestižnom UCLA-u u Los Anđelesu bavi istraživanjem ljudskih embrionalnih ćelija, koga će eKapija.ba posebno predstaviti u nekom od narednih tekstova.

Od ovog izdanja emisije svi gledaoci mogu učestvovati i u nagradnoj igri te osvojiti vrijedne nagrade moderne tehnologije poput web kamere, blutooth-a, USB sticka i drugih, saopćeno je iz Fotoarta za eKapija.ba.

Emisija "Društvo znanja" na programu u subotu u 16 i 30 sati, te reprizno u nedjelju u 10 i 30 sati, na TV OBN.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.