Izvor: eKapija | Petak, 13.10.2017.| 09:52
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Partner MKF pomaže domaćoj privredi - Potpisan ugovor sa živiničkim Konjuhom za nabavku kancelarijskog namještaja

Ilustracija (Foto: StockLite/shutterstock.com)
Partner mikrokreditna fondacija i Konjuh iz Živinica, potpisale su ugovor o nabavci kancelarijskog namještaja u vrijednosti od 119.000 KM.

- Svjesni činjenice da je u našoj zemlji jedan od najvećih problema nezaposlenost i odlazak mladih, u Partneru nastojimo da promovišemo važnost domaće proizvodnje i da dajemo podršku svima onima koji žele da rade i grade svoju budućnost u BiH. Kao dokaz tome je i ovaj ugovor o nabavci kancelarijskih stolica od Konjuha iz Živinica, čijom realizacijom želimo da damo svoj doprinos afirmaciji domaćih kompanija, i da potaknemo ostale privredne subjekte, a i građane, na donošenje sličnih odluka prilikom kupovine - rekao je direktor Partner mikrokreditne fondacije Senad Sinanović.

Fabrika namještaja Konjuh iz Živinica, iako u stečaju, pokušava vratiti lidersku poziciju u proizvodnji i prodaji namještaja, kako na prostoru BiH tako i na inostranom tržištu. Nekadašnji gigant, trenutno zapošljava 40 radnika, koji vrijedno rade nastojeći da zadrže kvalitet proizvoda i da odgovore na zahtjeve kupaca.

- Uprava i zaposlenici Konjuha, zahvaljuju Partner mikrokreditnoj fondaciji na sklapanju ovog veoma važnog ugovora, koji znači mjesec dana posla za naše radnike. Iako se nalazimo u teškoj situaciji, naše opredjeljenje je da i ubuduće proizvodimo stolove i stolice prepoznatljivog kvaliteta i da sačuvamo brend koji postoji 130 godina, u čemu nam mogu pomoći firme, na način kao što je to uradila Partner MKF - istakao je Hajrudin Kunalić, stečajni upravnik Konjuha za proizvodnju i promet namještaja Živinice u stečaju.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.