Izvor: RTRS | Srijeda, 11.10.2017.| 15:18
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Mlijekoprodukt podijelio farmerima mašine vrijedne 600.000 KM

(Foto: bibiphoto/shutterstock.com )
Predstavnici kompanije Mlijekoprodukt iz Kozarske Dubice podijelili su danas farmerima 90 poljoprivrednih mašina, vrijednih oko 600.000 KM, radi povećanja kvaliteta sirovog mlijeka kao otkupne sirovine.

Riječ je o pomoći u mehanizaciji za više od 60 farmi, a mašine, uručene u prostorijama Agrokopa u Kobatovcima kod Laktaša, namijenjene su za spremanje silaže, sjenaže i kvalitetnu obradu zemljišta.

Marketing menadžer Mlijekoprodukta Vlado Sandić rekao je da ova kompanija kontinuitano radi na unapređenju cjelokupog proizvodnog procesa s ciljem dobijanja što kvalitetnijeg finalnog proizvoda, saopšteno je iz ove kompanije.

- Ovo je jedan u nizu koraka koje mljekara preduzima s ciljem povećanja kvaliteta otkupne sirovine. Cilj je da farmerima omogućimo kvalitetnu pripremu hrane za krave, što direktno utiče na kvalitet mlijeka - rekao je Sandić.

On je naglasio da su farmeri značajna karika u proizvodnom lancu, zbog čega nastoje da ulaganjima unaprijede njihove uslove rada.

Mlijekoprodukt je i prošle godine uložio 600.000 KM u modernizaciju poljoprivredne mehanizacije na farmama kako bi se osigurala efikasnija i kvalitetnija proizvodnja stočne hrane i sirovog mlijeka. Riječ je o vodećoj mljekari u BiH, koja posluje u okviru regionalnog lidera u ovoj oblasti Imleka.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.