NavMenu

RS prodala trezorske zapise vrijedne 12,98 mil KM

Izvor: Klix Ponedjeljak, 09.10.2017. 14:47
Komentari
Podeli
(Foto: SergeyP/shutterstock.com)
Na današnjem trgovanju na Banjalučkoj berzi ostvaren je promet od oko 13,25 mil KM, kroz 45 transakcija.

Na aukciji trezorskih zapisa RS ostvaren je promet u vrijednosti od 12.980.682 KM. Planirani iznos emisije bio je 13 miliona, a pristigle su ponude od 29,4 mil KM. Kamatna stopa je 0,3%, dok je datum dospijeća 9. april 2018.

Vrijednost BIRS indeksa se nije promijenila i iznosi 559,21 poena. Na službenom berzanskom tržištu lista B najveći promet je ostvaren akcijama Telekoma Srpske Banja Luka, a trgovalo se u iznosu od 204.249 KM, po prosječnoj cijeni od 1,09 KM po akciji. Ukupan promet obveznicama iznosio je 37.535 KM. Najviše se trgovalo obveznicama Republika Srpska - izmirenje ratne štete 10 u vrijednosti od 18.326 KM. Prosječna cijena ovih obveznica ostvarila je rast od 0,19%.

Od vrijednosnih papira na slobodnom tržištu najveći promet je ostvaren akcijama emitenta Veterinarska stanica Modriča, a trgovalo se u iznosu od 19,20 KM, po prosječnoj cijeni od 0,48 KM.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Derventa umjesto Prnjavora - Njemački div pokreće proizvodnju početkom naredne godine, u planu zapošljavanje do 1.000 ljudi

Njemačka kompanija Mubea, jedan od svjetskih lidera u proizvodnji komponenti za automobilsku industriju, priprema pokretanje proizvodnje u Bosni i Hercegovini, tačnije u Derventi. Ovu informaciju je ekskluzivno za BiznisInfo.ba potvrdio Christian Carius, direktor korporativnog razvoja i poslova s vladom u ovom njemačkom gigantu. Podsjećanja radi, riječ o je kompaniji za koju se ranije govorilo da će otvoriti proizvodni pogon u Prnjavoru.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.