Izvor: eKapija | Subota, 07.10.2017.| 09:57
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Prvi Biznis forum Brčko distrikta od 8. do 10. novembra

(Foto: Khakimullin Aleksandr/shutterstock.com)
Učešće na prvom Biznis forumu Brčko distrikta, koji će biti održan od 8. do 10. novembra, već je potvrdilo 13 ambasada u Bosni i Hercegovini, koji će svojim privrednim zajednicama prenijeti obavijest i tražiti da se uključe u ovaj događaj.

Organizacioni odbor Foruma obavio je sastanak sa brčanskom Privrednom komorom i privrednicima koji su uključeni u organizaciju. Učešće na Forumu do sada je prijavilo 80-ak privrednika, prenosi BiznisInfo.

– Ključ uspjeha ekonomije bilo kojeg grada ili države sastoji se od jake veze između državnih službi i privredne zajednice, kao i uključivanja stručnog mišljenja kao neizostavnog faktora bilo koje odluke. Biznis forum Brčko distrikta BiH treba da predstavlja okvirnu platformu novog ciklusa razvoja Brčkog koja će povezati sve tri pomenute strane - rekao je glavni koordinator Vlade Distrikta i direktora Biznis foruma Damir Bulčević.

Vizija Foruma je da kroz poslovni susret osigura kontakt između domaćih i stranih poslovnih ljudi, kompanija i investitora, u cilju ostvarivanja njihovih ideja i unaprjeđenja poslovne klime Brčko distrikta BiH.

Organizator Biznis foruma je Vlada Brčko Distrikta. Biće organiziran u pet panela, i to na sljedeće teme: lokalni i ekonomski razvoj, privreda, poljoprivreda, saobraćaj i turizam te obrazovanje i mladi. Glavna tema Biznis foruma je "Novi ciklus razvoja distrikta Brčko".

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.