Izvor: RTRS | Četvrtak, 05.10.2017.| 08:25

Opština Pale se zadužuje za 1,2 mil KM radi kupovine imovine Famosa

(Foto: JasaStyle/shutterstock.com)
Odbornici Skupštine opštine Pale juče su jednoglasno usvojili odluku o dugoročnom namjenskom zaduženju opštine u iznosu od 1,2 mil KM za kupovinu imovine firme Famos u stečaju, radi izgradnje poslovne zone.

Načelnik opštine Pale Boško Јugović istakao je da će opština u saradnji sa Vladom Republike Srpske, koja će obezbijediti milion maraka, dati ponudu za kupovinu imovine firme Famos u iznosu od 2,2 mil KM.

Јugović je naglasio da u tom slučaju opština postaje vlasnik i ima namjeru da na tom prostoru napravi poslovnu zonu za investitore iz raznih oblasti, koji će po izuzetno povoljnim uslovima dobijati poslovne prostore, uz uslov da zaposle domaću radnu snagu.

- Drago mi je da su odbornici shvatili da ovo može biti korisno za opštinu Pale - rekao je Јugović, dodavši da je riječ o hrabrom potezu.

Na pitanje kada će biti donesena odluka za ostatak kredita, koji je prvobitno bio planiran u iznosu od 2,5 mil KM, od čega je za kupovinu Famosa planirano 1,2 mil KM, Јugović je istakao da je to ostavljeno za buduće vrijeme i da je postignut dogovor o razdvajanju kredita da radnici Famosa ne bi trpjeli jer su za realizaciju ovog projekta potrebna dva-tri mjeseca.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.