Izvor: eKapija | Srijeda, 04.10.2017.| 15:42
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Novi granični prelaz i carinski terminal u Gradišci gotovi do kraja marta 2018.

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Evgeny Bakharev/shutterstock.com)
Direktor Uprave za indirektno oporezivanje BiH Miro Džakula obišao je juče sa načelnikom opštine Gradiška Zoranom Adžićem gradilište novog carinskog terminala i budućeg novog graničnog prelaza Gradiška, prenio je portal Sarajevo Construction.

Prema planovima, UIO će do kraja marta 2018. godine u potpunosti završiti novi, najmoderniji i najveći carinski terminal i granični prijelaz u Bosni i Hercegovini.

Otvorenjem i puštanjem u rad novog carinskog terminala Gradiška, trenutna lokacija carinske ispostave u centru grada biće izmještena na novu lokaciju.

Granični prelaz i stari carinski terminal Gradiška se trenutno nalazi u samom centru grada i stvaraju se ogromne gužve posebno zbog činjenice da je to jedini prelaz na sjeveru BiH koji ima status BIP-a tj. prelaza sa svim potrebnim inspekcijskim kontrolama za promet svih vrsta roba, uključujući i robe životinjskog i biljnog porijekla.

Novi granični prelaz i carinski terminal Gradiška nalaziće se na trasi autoputa Banjaluka – Gradiška. Već je završena izgradnja prve faze prijelaza i carinskog terminala koja je koštala 8,4 mil KM. U toku je izgradnja druge fazu koja je ujedno i završna i koja će koštati nešto više od 14 mil KM.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.