NavMenu

Svi kapaciteti na Jahorini bukirani do 25. januara - Šta je Olimpijski centar pripremio za sezonu 2017/18?

Izvor: eKapija Utorak, 03.10.2017. 15:36
Komentari
Podeli
(Foto: Dreamer Company/shutterstock.com)
U ponedjeljak je na Jahorini održana vanredna Skupština akcionara na kojoj je donijeta odluka o dodatnom zaduženju putem emisije obveznica od oko 10 mil KM i bila je to dobra prilika da se predstave započete i najave nove investicije

Jučerašnjoj konferenciji za medije prisustvovali su ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković, predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra Jahorina Nedeljko Elek, direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić, kao i načelnik Opštine Pale Boško Jugović.

- Svi kapaciteti na Jahorini su bukirani do 25. januara, što znači da se vraća povjerenje turista u Jahorinu. Doček Nove godine će biti organizovan na otvorenom. Nastupiće Željko Joksimović, te se nadamo velikoj posjećenosti - izjavio je Nedeljko Elek, predsjednik Nadzornog odbora OC Jahorina.

Kako prenosi sajt OC Jahorina, Olimpijski centar je juče potpisao ugovor sa Opštinom Pale o besplatnom korišćenju skijališta Jahorina za učenike sa teritorije opštine, a direktor OC Jahorina Dejan Ljevnajić nije krio zadovoljstvo, te je istekao kako je to jedna od najvažnijih odluka za budućnost.

- Siguran sam da ćemo na ovaj način podstaći mlade da se bave ovako korisnim i kvalitetnim sportom, te na taj način ćemo afirmisati skijaški sport. Ovo je samo početak saradnje i nadam se da će trajati duži niz godina i da ćemo osetiti rezultat i povećati broj dece koja se odlučuju za skijanje i zdrav život - izjavio je Ljevnajić.

Ove sezone na Jahorini se za najmlađe priprema mnogo novina od kojih se izdvaja novi ski vrtić.

- Osim investiranja u ski vrtić planiramo i realizaciju veoma velikih i zahtevnih projekata kao što su uređenje i prosjecanje novih skijaških staza i veznih puteva po FIS standardima, izgradnju akumulacionog jezera koje će se koristiti i u ljetnoj sezoni za šetnju i boravak u prirodi, izgradnju vjetroustava na vrhu planine, koji će se osim smanjivanja jačine vetra na vrhu planine koristiti i kao orijentiri i putokazi za skijaše i poslednja faza – izgradnja sistema za vještačko osnježavanje uz pomoć kojeg ćemo skijašku sezonu produžiti na 130 umesto 60 dana koliko sada iznosi.

Rekao je da ih čeka dosta posla u narednom periodu i sve ovo planirano je realizovati do početka naredne sezone.

- Siguran sam da će se po realizaciji ovih investicija Jahorina vratiti na mapu uspešnih evropskih skijaških destinacija te da će se povratiti poverenje i sigurnost u skijanje na Jahorini - istakao je Ljevnajić.

Osim koncerta Željka Joksimovića na Jahorini su najavljeni i mnogi drugi zabavni događaji. Planirano je veliko otvaranje zimske sezone 14. decembra uz velike muzičke zvijezde, testne trke za EYOF 2019, Exit festival, veliki broj testova skija, zabavnih trka i događaja…

- Osim novina radimo i na riješavanju postojećih problema, stav novog menadžmenta je da ne okrećemo glavu ni od jednog problema i krenuli smo u riješavanje sljedećeg prilaza ski centru, uređenju prilaznih puteva u saradnji sa JP Putevi Srpske, uređenje i obilježavanje prilaznih punktova sa osvjetljenjem, uređenje više parking prostora na Jahorini, do tekućih probema kao što su pregovori sa svjetskim kompanijama kod kojih smo bili na crnoj listi i ostvarivanja ušteda u svim segmentima poslovanja - izjavio je Ljevnajić te dodao da je hotel Bistrica konstantno popunjen i da je u oktobru 2017. godine oborio sve rekorde.


Načelnik Opštine Pale Boško Jugović je izrazio zadovoljstvo radovima na terenu te naglasio da je saradnja sa Olimpijskim centrom na visokom novou.

- Naš cilj je da Jahorini vratimo sjaj koji je imala za vrijeme Olimpijade. Nadam se da smo na dobrom putu, te da će nam vremenski uslovi to dozvoliti. Dugujem zahvalnost i nadzornom odboru koji je odlučio da djeci Pala pokloni besplatno skijanje - izjavio je Jugović u obraćanju medijima.

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković je podržao inicijativu da se i ubuduće na Jahorini spremaju šampioni kao što je Nemanja Majdov, svjetski šampion u džudou, te da će biti potpisani posebani sporazumi o saradnji raznih subjekata.

- Olimpijski centar Jahorina treba da bude lider u regionu što se tiče turizma. To je cilj na kojem su angažovani svi od lokalne zajednice do ministarstava. Želim da naglasim i da će tunel u Palama biti završen u novembru mjesecu, tako da će sve biti spremno za normalno odvijanje predstojeće sezone - izjavio je Gluhaković.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.