NavMenu

Raspisan tender za gradnju dionice na IX transverzali - Radovi od Ulice Džemala Bijedića do spoja sa rondoom vrijedni 16 mil KM

Izvor: eKapija Petak, 29.09.2017. 10:20
Komentari
Podeli
(Foto: mariait/shutterstock.com)
Ministarstvo saobraćaja KS - Direkcija za puteve objavilo je tender za izgradnju gradske saobraćajnice IX transverzale, dionica od Ulice Džemala Bijedića do spoja sa rondoom, uključujući i rekonstrukciju raskrsnica sa ulicama Džemala Bijedića i Safeta Zajke.

Ugovor je vrijedan 16 mil KM, a predviđeno je da traje okvirno 4 godine.

Rok za dostavu ponuda je 14. novembar, a više detalja možete pročitati na linku.

Deveta transverzala počinje od Mojmila, preko Alipašinog Polja ulicom Ive Andrića do raskrsnice s ulicom Džemala Bijedića, a pružaće se do kružnog toka na spajanju ulica Safeta Zajke i Smajila Šikala.

Trenutno se gradi prva dionica nastavka transverzale u dužini od oko 100 metara, a radovi se izvode od ulice Džemala Bijedića kroz zemljište firme Energoinvest - Tvornica dalekovodnih stubova. Sredstvima osiguranim u ovoj godini trebao bi biti građen i sam objekt mosta preko željezničke pruge.

Kada su u pitanju privremeni objekti koji se nalaze na samoj trasi buduće saobraćajnice, a koje je neophodno ukloniti, na sastanku održanom 16. avgusta, sa premijerom Kantona Sarajevo Elmedinom Konakovićem i predstavnicima Ministarstva saobraćaja, Zavoda za izgradnju KS-a i Općine Novi Grad, razmatrana je mogućnost da se pokuša naći način da se dovršetak izgradnje IX transverzale uključi u finansiranje putem Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Time bi se omogućilo izvršenje naknada u građevinskoj vrijednosti za objekte koji se nalaze na samoj trasi buduće saobraćajnice, na način kako je to riješeno i na drugim važnim saobraćajnicama poput 12. i 1. transverzale. Prema informacijama sa kojima raspolaže Opština Novi Grad zahtjev prema EBERD-u već je poslat.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.