Izvor: eKapija | Petak, 29.09.2017.| 09:46
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Manifestacija "Njemačka u BiH" 4. oktobra u Mikser House-u

Predstavništvo njemačke privrede u BiH uz podršku Ambasade Savezne Republike Njemačke organizuje 4. oktobra u Mikser House-u u Sarajevu, po drugi put događaj pod nazivom "Njemačka u Bosni i Hercegovini" u okviru kojeg će na jednom mjestu njemačke organizacije, institucije i kompanije široj publici predstaviti svoj rad i angažman u Bosni i Hercegovini.

Osim Predstavništva njemačke privrede u BiH i Ambasade SR Njemačke, posjetioci će imati priliku da se pobliže upoznaju sa radom organizacija Goethe Institut, GIZ, DAAD, DVV International, KfW, kao i fondacijama Heinrich Boell, Konrad Adenauer i Friedrich Ebert, te drugih organizacija koje su podržane od Njemačke. Predstavnici ovih organizacija taj dan biće na usluzi građanima te pružati informacije na svojim info štandovima.

Među izlagačima na ovom događaju naći će se i njemačke kompanije koje posluju u BiH, kao i njemački brendovi koji su mnogim domaćim kupcima poznati zbog svog kvaliteta. Tako će u sklopu ove manifestacije biti predstavljen novi Volkswagenov model. Premium partneri događaja Mann+Hummel, Veritas Automotive i Tvornica cementa Kakanj će takođe prezentovati svoje proizvode i ponudu.

Njemačka vlada je za obnovu i razvoj Bosne i Hercegovine dosad investirala oko milijardu evra čime se ubraja među najveće strane donatore. Sa godišnjom robnom razmjenom od 1,7 mlrd EUR takođe je i najvažniji trgovinski partner, te jedan od glavnih investitora u Bosni i Hercegovini.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.