NavMenu

Standard iz Prnjavora očekuje rast proizvodnje namještaja za 7%

Izvor: Nezavisne novine Četvrtak, 28.09.2017. 08:27
Komentari
Podeli
(Foto: Apples Eyes Studio/shutterstock)
Fabrika namještaja Standard u Prnjavoru u ovoj godini očekuje porast proizvodnje između 5 i 7%, kao i novi rekord po pitanju prometa, rekao je juče predsjednik Upravnog odbora preduzeća Edin Dacić.

Dacić, koji je juče sa ambasadorkom Švajcarske u BiH Andreom Rauber Sakser razgovarao o potencijalima ovog preduzeća, rekao je da uprava preduzeća u idućoj godini očekuje dalji rast, a kao jedan od preduslova za privredni razvoj naveo ulaganje u tehnologiju.

- Mi smo u ovoj godini u novu liniju za lakiranje uložili 3 mil KM, što otvara nove tehničke mogućnosti kod našeg glavnog kupca švedske IKEA-e. U jednom dijelu proizvodnje udvostučili smo brzinu lakiranja, na taj način smo u mogućnosti poboljšati i kvalitet, ali i produktivnost - istakao je Dacić.

On je ukazao da je u razvoju preduzeća ključna stvar znanje i osposobljenost radnika, zahvaljujući čemu se može ići naprijed.


- Sve teže pronalazimo kvalifikovane radnike, pa čak i nekvalifikovane u koje želimo da uložimo novac i osposobimo ih za rad. S druge strane kod zapošljavanja ne možemo da se borimo sa jakom inostranom konkurencijom, što je ozbiljan problem - napomenuo je Dacić.

Fabrika namještaja Standard u Prnjavoru proizvodi furnirani namještaj, kao i namještaj iz miješanog materijala. Preduzeće izvozi 99% proizvodnje za kompaniju IKEA. Trenutno ima oko 400 radnika.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.