Izvor: eKapija | Srijeda, 27.09.2017.| 10:35
Izdvojite članak Odštampajte vijest

O čemu će se govoriti na sajmu RENEXPO BiH? - Stiže više od 1.500 eksperata

(Foto: Suzana Obradović)
Više od 1.500 eksperata iz BiH, regiona i Evrope okupiće se ove godine na sajmu i konferenciji RENEXPO BiH. Oni će razmjenjivati stavove, znanje i informacije o najnovijim tehnološkim dostignućima, inovacijama i rješenjima za održivi razvoj u oblasti energije i okoline 8. i 9. novembra u hotelu Hills na Ilidži.

RENEXPO je najveći međunarodni sajam i konferencijski program u regionu koji se bavi razvojem održive energije, zaštitom životne sredine, vodom i otpadom.

Ove godine, kao i prethodnih godina, sajam okuplja investitore, stručnjake, predstavnike državnih i lokalnih institucija, poslovne lidere iz oblasti obnovljivih izvora energije, zaštite životne sredine, upravljanja vodama i otpadom. Takođe, na izložbenoj površini sajma koja se prostire na 2.000 kvadratnih metara, predstaviće se više od 80 regionalnih i međunarodnih lidera u oblasti biogasa, biomase, hidroenergije, energetske efikasnosti, upravljanja otpadom, energije vode i vjetra, zaštite od poplava. Zbog toga RENEXPO BiH predstavlja događaj koji ne smiju propustiti svi oni koji žele da unaprijede svoj posao i da budu u koraku sa budućnosti.

Tokom dvodnevnog događaja, očekuje vas program koji se sastoji od konferencija, seminara, radionica, panela, okruglih stolova, foruma i B2B sastanaka koji ima za cilj razmjenu znanja i iskustava uz međusobnu saradnju i postizanje zajedničkih ciljeva u budućnosti.

Dugoročna saradnja između Njemačkog društva za međunarodnu saradnju (GIZ) i platforme RENEXPO nastaviće se i ove godine. Osim programa energetske efikasnosti u građevinarstvu, GIZ će predstaviti i programe podrške obnovljivim izvorima energije u BiH kroz radionice iz oblasti hidroenergije, biomase i izradu programa za investitore.

Program konferencije

Hidroenergija

Međunarodna konferencija: Male hidroelektrane i revitalizacija hidroelektrana u BiH
(GIZ, EREF, Elektroprivreda BiH, Elektroprivreda HZHB, Elektroprivreda RS, HEIS Institut za hidrotehniku Sarajevo

Radionica: Održivi razvoj malih hidroelektrana u BiH (organizator GIZ)

Voda

Konferencija: Održivo upravljanje vodom za piće i otpadnom vodom u BiH
(Evropsko udruženje voda, UNDP, TCC Danibius, Asocijacija komunalnih i otpadnih voda FBIH, Asocijacija komunalnih i otpadnih voda RS

Radionica: Priprema projekata infrastrukture vodosnabdijevanja i odvodnje otpadnih voda

Energija vjetra

- Energija vjetra u BiH

Energetska Efikasnost

Konferencija: Kuća energetske efikasnosti - GIZ konferencija

Radionica: Strategija renoviranja zgrada (organizator GIZ)

Čvrsti otpad

Konferencija: Upravljanje otpadom u BiH - Energija iz otpada
(ISWA - RDN, AHK, FIC - Vijeće stranih investitora BiH, Fabrika cementa Lukavac)

BioEnergija

Internacionalna konferencija: BioEnergija u BiH


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.