NavMenu

ŠAROVIĆ: Očekujemo dozvolu za izvoz piletine u EU

Izvor: Capital Srijeda, 27.09.2017. 08:50
Komentari
Podeli
Mirko ŠarovićMirko Šarović
Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović očekuje da će BiH dobiti dozvolu za izvoz piletine u EU, jer su se institucije dobro pripremile za inspekciju Direktorata za hranu i zdravlje Evropske komisije.

- Već tri godine se pripremamo za ovu inspekciju kojom će biti obuhvaćena četiri izvozna objekta za izvoz pilećeg mesa i prerađevina od mesa peradi. Prije pet godina imali smo bezuspješan pokušaj, ali sada smatramo da smo se dobro pripremili - rekao je Šarović novinarima u Sarajevu nakon sjednice Savjeta ministara.

On očekuje da će nakon što je dobila dozvolu za izvoz mlijeka, BiH postići uspjeh i na planu dobijanja dozvole za izvoz piletine u EU.

Šarović kaže da će za desetak dana biti poznato više detalja o ovoj inspekciji, kao i o preporukama Direktorata Evropske komisije za hranu i zdravlje, čiji su članovi juče u posjeti Kancelariji za veterinarstvo, a već danas idu na teren, gdje će obići izvozne objekte, ali i nadležne entitetske institucije i inspekcije.


On je istakao da ne stoje određene primjedbe pojedinih proizvođača i izvoznika piletine i govedine iz BiH da se neki od njih nalaze u neravnopravnom položaju, jer je zajednički cilj za sve da ispune zahtjeve Evropske komisije, a da institucije BiH obezbijede optimalne uslove za sticanje izvoznih licenci za plasman proizvoda na tržište EU.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.