NavMenu

Urednica portala eKapija Milica Milosavljević dobitnica Siemens Press Award 2017 za Srbiju

Izvor: eKapija Utorak, 26.09.2017. 15:40
Komentari
Podeli
Milica Milosavljević i Udo Eichlinger (Foto: Siemens)Milica Milosavljević i Udo Eichlinger
Prva faza drugog regionalnog novinarskog takmičenja Siemens CEE Press Award 2017, u kojem su učestvovali predstavnici medija iz deset zemalja centralne i istočne Evrope, završena je proglašenjem najboljih novinarskih radova u temi Digitalizacija/Industrija 4.0 u svakoj od zemalja učesnica.

Ovogodišnji pobjednik iz Srbije, koji će zajedno sa svojim kolegama, najbolje plasiranim iz drugih zemalja, učestvovati u izboru najboljeg rada u regionu centralne i istočne Evrope je Milica Milosavljević, glavna i odgovorna urednica portala eKapija, nagrađena za tekst "Budućnost je u pametnim fabrikama - Prelazak na Industriju 4.0 donosi korist i za mala i za velika preduzeća".

Dobitnici priznanja plaketu je uručio Udo Eichlinger (Udo Ajhlinger), generalni direktor kompanije Siemens u Srbiji.

- Izuzetno smo ponosni što Siemens takmičenje za medije ima kontinuitet i što se ove godine po drugi put održava na regionalnom nivou. Ono što nas podstiče, kao kompaniju koja je lider na polju inovacija, i čiji je cilj da kroz ovakva takmičenja promoviše i afirmiše izvrsnost u pisanju, izvještavanju i istraživačkom pristupu novinara, jeste veliki odziv predstavnika medija da upravo svoje najbolje radove prijave na naše takmičenje - rekla je Jovana Žuržin Vukotić, rukovodilac odjeljenja komunikacija u kompaniji Siemens Srbija.

Milica Milosavljević, Udo Eichlinger i Jovana Žuržin Vukotić (Foto: siemens)Milica Milosavljević, Udo Eichlinger i Jovana Žuržin Vukotić
Ovogodišnja tema Siemens takmičenja u fokus stavlja digitalizaciju, koja predstavlja put ka većoj efikasnosti, brzini i individualnosti.

- Digitalizacija omogućava kompanijama ne samo da značajno povećaju efikasnost u proizvodnji, već da brzo i fleksibilno odgovore na konstantno mijenjanje uslova na tržištu. Mediji su jako bitan činilac u promovisanju i širenju svijesti o značaju ove teme. Cilj kompanije Siemens, koja je pionir u oblasti digitalizacije u Srbiji, jeste da promoviše ovu temu, predstavi nove proizvode i rješenja iz ove oblasti svojim kupcima i objasni na koji način digitalizacija utiče na unapređenje poslovanja i poboljšanje konkurentnosti na tržištu - dodala je Jovana Žuržin Vukotić.

Svečana regionalna ceremonija dodjele nagrada biće održana 28. septembra 2017. godine u Siemens City-ju u Beču, kada će biti proglašena tri najbolja novinarska rada u centralnoj i istočnoj Evropi. Tokom posjete Beču, predstavnici medija će biti u prilici i da posjete digitalizovanu fabriku Opela. Tri najbolja novinarska rada na regionalnom nivou biće nagrađena novčanom nagradom po 1.000 EUR.

Podsjećamo, prije dvije godine urednica eKapije za BiH Teodora Brnjoš takođe je bila dobitnik Siemens Press Award.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.