Izvor: eKapija | Subota, 23.09.2017.| 08:55
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Na Vodopadu Kravice otvoren upravni objekat i nova rasvjeta na stazama

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo pustila je u petak u rad upravni objekat i javnu rasvjetu staza Vodopada Kravice. Taj projekat koštao je 300.000 KM, prenosi Manager.

Đapo je istaknula da je tim projektom dodatno unaprijeđena turistička infrastruktura na Vodopadu Kravice, koji je jedno od najvažnijih turističkih odredišta u našoj zemlji, gdje se iz godine u godinu bilježi rast posjeta.

- Federalno ministarstvo okoliša i turizma oduvijek je podržavalo projekte i inicijative vezane za Vodopad Kravice, te će i u budućnosti isto činiti, kako bi se ovaj prirodni dragulj sačuvao i iskoristio za uvezivanje turističke ponude u Hercegovini, te na taj način zadržali turisti da duže borave u našoj zemlji. Zajedničkim djelovanjem postići ćemo da turisti budu zadovoljni, povećati prihode od turizma, a istovremeno zaštititi i prirodu - kazala je ministrica Đapo.

U poslednjih deset godina Federalno ministarstvo okoliša i turizma uložilo je više od 3 mil KM u izgradnju vodovodne i kanalizacijske mreže, elektromreže, rekonstruirane su mlinice na slapovima Kravice i Kočuša, most na Trebižatu itd.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.