NavMenu

Bosnalijek u Rusiji dobio nagradu Consumer Health Choice

Izvor: Klix Četvrtak, 21.09.2017. 14:08
Komentari
Podeli
(Foto: bosnalijek.ba)
Lijek kompanije Bosnalijek - lysobact osvojio je prvo mjesto u kategoriji "lijekova za bolno grlo" s najvećom prodajom u Rusiji, a dodjela nagrada Consumer Health Choice Awards 2017 je održana 19. septembra u Moskvi. Prisustvovalo je više od 500 predstavnika vodećih farmaceutskih kompanija.

Pod pokroviteljstvom QuintilesIMS-a, američke multinacionalne kompanije koja pruža usluge mješovitim industrijama zdravstvenih informacionih tehnologija i kliničkog istraživanja, nagrada Consumer Health Choice je direktan dokaz uspjeha na ruskom farmaceutskom tržištu.

Ocjenjujući rezultate prodaje tokom 12 mjeseci iz širokog ranga maloprodajnih lanaca, QuintilesIMS daje objektivnu sliku marketinške strategije i učinkovitosti komunikacija te općenito poslovanja farmaceutske kompanije.

Lysobact je jedinstven proizvod, koji sadrži prirodni antiseptik lizozim bez supstanci koje su strane tijelu. S obzirom na spektar djelovanja antiseptika lizozima, lysobact eliminiše uzroke bolnog grla – viruse, bakterije i gljivice. Kao najkvalitetniji Bosnalijekov proizvod sa modernom kvalitetom kontrole, lysobact je postavio standard za lijekove za bolno grlo koji sadrže lizozim.

- Veoma smo sretni što smo osvojili ovu prestižnu nagradu - rekla je Valentina Buchneva, direktorica evroazijskog odjela Bosnalijeka.

Dodala je da je lysobact, koji je prvi put registrovan u SSSR-u 1982. godine, postao popularan zbog svojih jedinstvenih prednosti, a to su prirodna sigurnost i spektar antiseptičkog djelovanja.


Zapravo, lysobact je jedinstven lijek koji sadrži lizozim na ruskom tržištu lijekova za bolno grlo koji ne sadrži "hemijske" antiseptike. Ova činjenica čini lysobact optimalnim izborom ne samo za odrasle osobe već i za osjetljive kategorije potrošača, kao što su djeca, trudnice i dojilje.

Ova nagrada je postala još jedno značajno postignuće Bosnalijeka u 2017. godini. Kompanija je dobila GMP certifikat u martu 2017. godine koji je izdalo Ministarstvo industrije i trgovine Ruske Federacije, čime je postala jedna od prvih kompanija koja posluje u Rusiji s evropskom lokacijom proizvodnje, te koja je prošla rusku GMP inspekciju, saopćeno je iz Bosnalijeka.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.