NavMenu

Turski biznismeni žele preuzeti FK Čelik iz Zenice

Izvor: Indikator Četvrtak, 21.09.2017. 09:17
Komentari
Podeli
(Foto: Bplanet/shutterstock.com)
Fudbalski klub Čelik, jedan od simbola Zenice, zanimljiv je stranim investitorima. Nakon delegacije biznismena iz Švajarske, u srijedu je Gradsku upravu i gradonačelnika Fuada Kasumovića iz istih razloga, mogućeg ulaganja u FK Čelik, posjetila i delegacija iz Turske.

Aydin Olgun, uspješni privrednik iz Istanbula, zajedno sa svojim saradnikom Bulentom Tulumom, dugogodišnjim sportskim direktorom Galatasaraja, tokom višesatnih razgovora sa gradonačelnikom Kasumovićem rekao je da želi investirati u FK Čelik, što bi značilo i oporavak ovog kluba.

- Riječ je o preliminarnim razgovorima u kojem sam ljude koji se bave ovom vrstom biznisa upoznao sa aktuelnim stanjem u FK Čelik. Cilj Gradske uprave jeste da su nam građani zadovoljni. Čelik ima armiju navijača i dat ćemo sve od sebe da na njihovo i naše zadovoljstvo riješimo problem koji se posljednje dvije decenije stvarao u Čeliku - kaže gradonačelnik Kasumović.

Olguna i Tuluma zanimalo je trenutno finansijsko stanje u FK Čelik, kao i infrastruktura, pa je tim povodom organizovana i posjeta stadionu Bilino polje i klupskom menadžmentu.

- U što kraćem roku želimo se upoznati sa stvarnim stanjem u klubu nakon čega ću zajedno sa svojim partnerom iz Katara donijeti konačnu odluku. Sretni smo što smo u Zenici ovako srdačno primljeni od strane gradonačelnika Kasumovića o kojem se lijepo priča i u našoj domovini. Imamo velike planove i ako dođe do saradnje, a mi istinski želimo da radimo u Bosni i Hercegovini, navijači mogu biti sigurni da će Čelik uvijek biti u vrhu tabele - rekao je Aydin Olgun.


Gradonačelnik Fuad Kasumović zatražio je od uprave i svih okupljenih oko FK Čelik da u roku od sedam dana utvrde stvarno stanje dugovanja, da ukoliko je to moguće zaključe sporazume sa povjeriocima ili sa fizičkim i pravnim licima koja su u proteklom periodu finansirala ili na drugi način pomagala klub. Neki od njih su ranije najavili da će se odreći potraživanja, s ciljem ozdravljenja FK Čelik.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Građevina

Sokolac raspisao novi tender za višemilionske radove na izgradnji gradske kuće

Opština Sokolac je raspisala javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova na izgradnji Gradske kuće, trga i spomen obilježja čija je vrijednost procijenjena na 4,7 mil KM bez PDV-a, ili oko 5,5 mil KM sa PDV-om. Kako se navodi rok za izvođenje radova je tri godine od dana uvođenja izabranog izvođača u posao, a mjesto gradnje je ulica Cara Lazara bb. Dodaje se i da će javno otvaranje ponuda biti održano 10. maja do kada je i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.