Izvor: eKapija | Srijeda, 20.09.2017.| 08:15
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Vlada RS će pomoći brendiranje hercegovačkih autohtonih proizvoda

(Foto: I.Vukša)
Ministar trgovine i turizma RS Predrag Gluhaković rekao je juče u Trebinju na konferenciji "Brendiranje domaćih proizvoda – Naše je bolje" da je ova konferencija okupila sve zainteresovane privrednike sa područja istočne Hercegovine koji žele da svoj proizvod brendiraju, na način da je njihov proizvod najbolji, prenio je Radio Trebinje.

- Vlada RS će pomoći, kako i na koji način da se taj proizvod brendira i da bude što bolje pozicioniran i kod potrošača i trgovačkih lanaca. Hercegovina ima veliko bogatstvo, proizvode koji su autohtoni sa ovih prostora. Prvi korak u brendiranju je da se stvori percepcija kod preduzetnika da je njihov proizvod najbolji. Kad to ostvare, možemo kazati da smo uspjeli. Nakon čega će se otvoriti mogućnosti da ih brendiraju i dobiju podsticaje od države - naveo je Gluhaković.

Kao pozitivan primjer takvog proizvođača, Gluhaković je naveo mljekaru Pađeni iz Bileće.

On je dodao da je danas razgovarao sa proizvođačima autohtonih hercegovačkih proizvoda poput pršuta, sira, vina, smokve, ljekovitog bilja, navodeći da je to nastavak aktivnosti Vlade koje provodi već tri godine.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.