NavMenu

Oglašena prodaja pokretne imovine sarajevske Hidrogradnje - Novac ide za novu mehanizaciju

Izvor: eKapija Petak, 15.09.2017. 14:07
Komentari
Podeli
(Foto: beeboys/shutterstock.com)
Stečajni upravnik sarajevske Hidrogradnje, nekadašnjeg giganta u građevinskom sektoru BiH, oglasio je prodaju pokretne imovine te kompanije putem usmenog javnog nadmetanja.

Riječ je o sredstvima mehanizacije, kancelarijskom namještaju, kompjuterskoj i ugostiteljskoj opremi, rashladnim i grijnim uređajima i stinom inventaru.

Kako je potvrdio za portal eKapija stečajni upravnik Hidrogradnje Zijad Fazlagić, novac od prodaje imovine biće iskorišćen za nova ulaganja i nastavak pozitivnog poslovanja.

- Ove godine smo nakon 20 godina prvi put pozitivno poslovali i nadamo se da će se taj rezultat zadržati do kraja godine. Kako bismo se pripremili za iduću godinu i imali dobre rezultate, potrebna nam je nova mehanizacija. Novac od imovine čija je prodaja oglašena iskoristićemo u te svrhe - kaže Fazlagić.

Prema njegovima riječima, imovina koja ide na prodaju nije im potrebna, zastarjela je i zahtijeva ulaganja.

Naime, pokretna imovina biće prodata u pet lotova koji se odnose na orgnizacione dijelove Hidrogradnje – Sigma Butmir (59.570 KM), Briješće (910.863 KM), Kamenolom Hadžići (70.000 KM), Kamenolom Greben Kakanj (16.000 KM) i Mostar (3.550 KM).


Prodaja imovine za sve lotove održaće se 2. oktobra u 10 sati, u sjedištu kompanije. Detaljnije o oglasu pročitajte OVDJE.

Hidrogradnja Sarajevo je zvanično otišla u stečaj prošle godine. Proizvodnja se trenutno odvija u Sigmi Butmir i kamenolomima Kakanj i Hadžići, gdje je zaposleno oko 150 radnika.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.