Izvor: eKapija | Petak, 15.09.2017.| 09:33
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Počinje manifestacija Dani Srpske u Srbiji - Više od 30 programa u 20 gradova

Beograd
Predsjednik Republike Srpske gospodin Milorad Dodik danas će u Narodnom pozorištu u Beogradu, u 18 sati, u prisustvu visokih zvanica Srbije, Republike Srpske i diplomatskog kora, svečano otvoriti petu manifestaciju Dani Srpske u Srbiji.

Svečanom otvaranju manifestacije Dani Srpske u Srbiji prisustvovaće i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, patrijarh srpski Irinej, akademici, generali, senatori, istaknuti naučnici i umjetnici Republike Srpske i Srbije i mnoge druge zvanice.

U umjetničkom dijelu svečanog otvaranja glumci iz Srbije i Republike Srpske izvešće predstavu "Trezveno, sabrano i saborno" za koju scenario potpisuju Nele Karajlić i Vule Žurić, a režiju Nele Karajlić.

Prije svečanog otvaranja manifestacije Dani Srpske u Srbiji u Beogradu će danas u 12 sati, na platou između Beogradskog izloga i Ruskog cara, ministar trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske Predrag Gluhaković otvoriti prezentaciju turističke privrede Republike Srpske.

Manifestacija Dani Srpske u Srbiji, kojom Republika Srpske predstavlja svoju privredu, kulturu, nauku, umjetnost i sport, a sve to i kroz saradnju sa Srbijom, imaće ove godine 32 programa u 45 izvođenja sa skoro 800 učesnika i odvijaće se u dvadeset gradova i opština Srbije.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.