Izvor: Capital | Četvrtak, 14.09.2017.| 15:45

Privredna komora RS jača izvozne kapacitete preduzeća u Derventi, Prijedoru i Laktašima

(Foto: Milos Muller/shutterstock.com)
Privredna komora Republike Srpske u saradnji sa Područnom privrednom komorom Banjaluka i preduzećima Metalac MBM iz Dervente, Vendom iz Laktaša i EKP Elker iz Ljubije realizuje projekat jačanja izvoznih kapaciteta malih i srednjih preduzeća, čija je vrijednost 219.181 KM.

Realizacijom projekta teži se uspostavljanju sistemskog pristupa koji će omogućiti malim i srednjim preduzećima jačanje konkurentnosti, a metalski sektor unaprijediće kapacitete za nastup na inostranom tržištu, saopšteno je danas iz Privredne komore RS.

Biće osigurana i konstantna podrška za izvoz malih i srednjih preduzeća u metalskom sektoru, kreiranjem standardizovanog seta usluga "paketa usluga za podršku izvozu".

Korisnici projekta su preduzeća iz sektora metalske industrije u Republici Srpskoj, izvozno orijentisana preduzeća iz drugih sektora, društvena zajednica u opštinama Derventa, Prijedor i Laktaši, te društvo u cjelini, navodi se u saopštenju Privredne komore Srpske.

Projekat finansira EU u okviru zajedničkog programa Unije i Vlade Njemačke za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj u BiH.Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.