Izvor: Klix | Četvrtak, 14.09.2017.| 08:56

Potpisan ugovor za izgradnju Osnovne škole Cazin 1 - Vrijednost projekta 2,3 mil KM

U Cazinu je u srijedu (13. septembra) upriličeno svečano potpisivanje ugovora za izgradnju nove zgrade Osnovne škole Cazin 1 u centru grada, a riječ je projektu vrijednom 2,3 mil KM. Ugovor su potpisali predstavnici menadžmenta škole i izvođač radova.

- Od sutra kreće izgradnja novog objekta. Vlada USK je izdvojila milion maraka i za ovu prvu fazu radova je to sasvim dovoljno kako bi se određeni grubi radovi završili. Iduće godine ćemo implementirati, uz 400.000 KM koliko je odobrilo Gradsko vijeće Cazina, i preostali dio do 2,3 mil KM, koliko košta čitav projekat, a to bi trebali osigurati uz pomoć Razvojne agencije Turske TIKA - rekao je premijer USK Husein Rošić.

Zgrada Osnovne škole Cazin 1 sagrađena je krajem 60-ih godina prošlog stoljeća. Zakoni prirode i zub vremena uradili su svoje, pa su uvjeti za odvijanje nastave u školi postali veoma loši, skoro pa nehumani.

Već duži niz godina menadžment i nastavno osoblje OŠ Cazin 1, te učenici i njihovi roditelji traže izgradnju nove škole, jer nema ekonomske opravdanosti za sanaciju starog, devastiranog i djelomično montažnog školskog objekta.

Grad Cazin je krajem prošle godine izdao građevinsku dozvolu za izgradnju novog školskog objekta, a kasnije su stvorene i finansijske pretpostavke za implementaciju projekta.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.