NavMenu

Terex inženjering gradi HE Bogatići Nova u Trnovu vrijednu 18 mil KM - Probno puštanje u februaru 2018.

Izvor: eKapija Utorak, 12.09.2017. 15:50
Komentari
Podeli
(Foto: Sky Light Pictures/shutterstock.com)
Bijeljinski Terex inženjering nedavno je počeo izgradnju hidroelektrane Bogatići Nova na rijeci Željeznici u opštini Trnovo. Vrijednost investicije iznosi skoro 18 mil KM.

Kako su za eKapiju rekli iz Elektrodistribucije Pale, koja je investitor, predviđeno je da prva faza radova bude gotova 12. februara 2018. godine, kada će hidroelektrana biti puštena u probni rad.

- Elektrodistribucija Pale je zaključila ugovor o izvođenju građevinskih radova sa Terex inženjeringom, a kao podizvođači su angažovani sarajevski Eko Teh, Fining iz Gračanice i banjalučki Montavar metalna nova.

Iz Elektrodistribucije Pale dodaju da su iznosom od skoro 18 mil KM obuhvaćeni troškovi istražnih radova, izrada studije i projektne dokumentacije, troškovi projektnog i stručnog nadzora, zatim građevinskih radova, kao i troškovi elektro-mašinske opreme i mašinskih radova.


- Instalisana snaga HE Bogatići Nova iznosi 9,98 MW, a predviđena prosječna godišnja proizvodnja iznosi 40,678 MWh - kažu u Elektrodistribuciji Pale.

Glavni projekat za izgradnju HE Bogatići Nova izradila je beogradska firma ES Energo Systems.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.