Izvor: eKapija | Utorak, 12.09.2017.| 15:50

Terex inženjering gradi HE Bogatići Nova u Trnovu vrijednu 18 mil KM - Probno puštanje u februaru 2018.

(Foto: Sky Light Pictures/shutterstock.com)
Bijeljinski Terex inženjering nedavno je počeo izgradnju hidroelektrane Bogatići Nova na rijeci Željeznici u opštini Trnovo. Vrijednost investicije iznosi skoro 18 mil KM.

Kako su za eKapiju rekli iz Elektrodistribucije Pale, koja je investitor, predviđeno je da prva faza radova bude gotova 12. februara 2018. godine, kada će hidroelektrana biti puštena u probni rad.

- Elektrodistribucija Pale je zaključila ugovor o izvođenju građevinskih radova sa Terex inženjeringom, a kao podizvođači su angažovani sarajevski Eko Teh, Fining iz Gračanice i banjalučki Montavar metalna nova.

Iz Elektrodistribucije Pale dodaju da su iznosom od skoro 18 mil KM obuhvaćeni troškovi istražnih radova, izrada studije i projektne dokumentacije, troškovi projektnog i stručnog nadzora, zatim građevinskih radova, kao i troškovi elektro-mašinske opreme i mašinskih radova.

- Instalisana snaga HE Bogatići Nova iznosi 9,98 MW, a predviđena prosječna godišnja proizvodnja iznosi 40,678 MWh - kažu u Elektrodistribuciji Pale.

Glavni projekat za izgradnju HE Bogatići Nova izradila je beogradska firma ES Energo Systems.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.