NavMenu

Električne verzije svih modela Volkswagen do 2030. godine

Izvor: Blic Utorak, 12.09.2017. 11:18
Komentari
Podeli
(Foto: Gyuszko-Photo/shutterstock.com)
Njemački proizvođač automobila Volkswagen saopštio je da će do 2030. godine ponuditi električne verzije svih svojih 300 modela vozila.

Kompanija koju dvije godine potresa skandal sa softverom koji je varao testove izduvnih gasova vozila s dizel motorima, ponudiće električne ili hibridne verzije za svaki model svojih 12 marki - Audi, Porše, Škoda, Seat i drugi, u šta će investirati 20 mlrd EUR, izjavio je direktor Matijas Miler.

- To je naša obaveza da do 2030. godine elektrifikujemo sva naša vozila. Mislim da smo na dobrom putu, na putu napretka - rekao je Miler u izjavi Frans presu uoči otvaranja Sajma automobila u Frankfurtu.

Ali, taj njemački auto džin ne proizvodi sam baterije za automobile, već će ih naručivati od snabdijevača što će ga do 2030. godine koštati čak 50 mlrd EUR.


Volkswagen će do 2025. godine ponuditi 80 novih električnih automobila, odnosno 50 sa 100% električnim pogonom, a 30 s kombinovanim, hibridnim. Ali, VW za sada neće odustati od motora sa unutrašnjim sagorijevanjem.

- Smatram da će još dugo u čitavom svijetu motori sa unutrašnjim sagorevanjem koegzistirati sa električnim - rekao je Miler za AFP.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Spreman novac za Vidikovac iznad Trebinja, raspisan i tender za izvođača radova

Gostujući u jutarnjem programu Herceg televizije, gradonačelnik Grada Trebinja, Mirko Ćurić govorio je o raznim temama, među kojima su i projekti značajni za ovaj grad. Ćurić je istakao da je u planu izgradnja vidikovca iznad Trebinja, što će sigurno biti turistička atrakcija. Dodao je da turisti iz godine u godinu žele da vide nešto novo, a Grad Trebinje će nastojati da im to i pruži. - Spremna je projektna dokumentacija za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.