Izvor: Glas Srpske | Nedjelja, 10.09.2017.| 20:33
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Forum o internacionalizaciji poslovanja šansa za nove saradnje - Susreti preduzeća i klastera 3. novembra na Jahorini

(Foto: Image Team/shutterstock.com)
Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća RS (RARS) biće domaćin jednog od najvećih poslovnih događaja u RS - Foruma o internacionalizaciji poslovanja, koji će biti održan 3. novembra na Jahorini.

Centralni događaj foruma su poslovni susreti preduzeća i klastera iz zemalja regiona, ali i Rusije, Austrije, Kine i drugih država. Forum će biti organizovan pod pokroviteljstvom Evropske mreže preduzetništva i u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije.

- Do sada je za učešće prijavljeno oko 100 preduzeća, klastera i institucija. Očekujemo da će ovaj forum nadmašiti prethodna dva po broju učesnika i realizovanih poslovnih ugovora. Veliko interesovanje naših preduzeća govori o tome da im je ovaj vid podrške i te kako potreban - rekao je direktor Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća Marinko Đukić.

Prethodni forumi u Banjaluci i Novom Sadu okupili su 400 učesnika, a održano je oko 800 direktnih poslovnih susreta koji su omogućili uspostavljanje novih poslovnih kontakata, prezentaciju proizvoda i prvih koraka u budućoj saradnji.

- Članstvo u Evropskoj mreži preduzetništva omogućilo nam je da preduzećima u RS ponudimo set mehanizama podrške, čiji je krajnji cilj da unaprijedimo njihovu konkurentnost. Osim poslovnih susreta, tu je i mogućnost organizovanja privrednih misija, savjetovanja i podrške u transferu tehnologija, jačanju inovativnih kapaciteta i lakšem pristupu finansijama i fondovima - ističe Đukić.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.