NavMenu

FIA počela izdavanje potvrda o računima poslovnih subjekata u FBiH - Dogovorena razmjena podataka sa APIF-om

Izvor: eKapija Četvrtak, 07.09.2017. 15:47
Komentari
Podeli
(Foto: Ralf Kleemann/shutterstock.com)
Od 1. septembra 2017. godine Financijsko-informatička agencija (FIA) počela je izdavanje potvrda o svim računima poslovnih subjekata u Federaciji Bosne i Hercegovine, prenio je Manager.

Na taj način Jedinstveni registar računa poslovnih subjekata u FBiH u punom kapacitetu je na raspolaganju predstavnicima institucija, organizacija, poslovnih subjekata i drugih zainteresiranih strana.

- U Jedinstvenom registru računa poslovnih subjekata u FBiH registrirano je sada 99.703 poslovna subjekta i 196.576 računa. Kada su u pitanju blokirani poslovni subjekti, prema našim podacima njihov broj iznosi 24.607, dok je registrirano 50.267 blokiranih računa, također postoje 2.984 računa sa greškama koji nisu u ušli u Registar. Od ukupnog broja računa sa greškama imamo 61 poslovni subjekt sa dva ili više glavnih računa, 845 poslovnih subjekata bez glavnog računa, 160 računa sa greškom kod stečaja, šest računa sa greškom kod financijske konsolidacije te 1.697 djelomično blokiranih računa poslovnih subjekata - rekao je direktor Financijsko-informatičke agencije Esad Mahmutović.


U cilju što transparentnijeg poslovanja firmi u BiH, predstavnici FIA i Agencije za posredničke, informatičke i financijske usluge RS (APIF) na zajedničkom sastanku su dogovorili suradnju koja će omogućiti razmjenu podataka dvije agencije, kao i korištenje registara poslovnim subjektima na cijeloj teritoriji BiH.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Za razvoj industrije u RS do 2026. više od 350 mil KM - Skoro polovina novca biće obezbijeđena iz budžeta

Vlada Republike Srpske donijela je danas Odluku kojom se usvaja Akcioni plan za sprovođenje Strategije razvoja industrije Republike Srpske za period 2024-2026. godina, koji je izrađen je u saradnji sa nadležnim ministarstvima/institucijama Republike Srpske. Akcionim planom razrađena je okvirna dinamika realizacije mjera, projekata i aktivnosti za sprovođenje Strategije u periodu 2024. do 2026. godina, sa okvirnim finansijskim sredstvima za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.