Izvor: Capital | Četvrtak, 07.09.2017.| 14:53

Sokolačkom preduzeću Krem komerc nedostaju radnici u drvopreradi

(Foto: Apples Eyes Studio/shutterstock)
Menadžment preduzeća Krem komerc iz Sokoca, koje zapošljava četrdesetak radnika u oblasti drvoprerade, u razgovoru sa predstavnicima Opštine Sokolac ukazao je na problem nedostatka radne snage za šta je potrebno naći rješenje.

Direktor Krem komerca Goran Radijeljac rekao je Srni da problem nedostatka radne snage, pogotovo dobrih majstora, postoji u većini proizvodnih pogona, a ne samo u njegovoj firmi.

- Razloga je više, a prvi je odlazak mladih ljudi, te nedostatak volje da radom obezbijede sebi primanja, tako da vrijeme provode u kladionicama i kafićima - kaže Radijeljac.

On vjeruje da će u narednom periodu ovaj problem još više doći do izražaja, pa očekuje od svih nivoa vlasti da nađu rješenje u vezi sa ovim pitanjem.

Privredno društvo Krem komerc u mjestu Pediše kod Sokoca bavi se već 21 godinu proizvodnjom rezane građe i elemenata za stolariju i zapošljava 40 radnika. Prema ocjeni Odjeljenja za privredu i finansije opštine Sokolac, ova firma je jedna od najuspješnijih u ovoj lokalnoj zajednici.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.