NavMenu

Obuka nazaposlenih za obradu metala - Gradska razvojna agencija Banjaluka sprovodi projekat u saradnji sa firmama

Izvor: eKapija Utorak, 05.09.2017. 12:08
Komentari
Podeli
(Foto: Dmitry Kalinovsky/shutterstock.com)
Gradskoj razvojnoj agenciji Banjaluka odobren je projekat "Osposobljavanje nezaposlenih lica prema potrebama poslodavaca u sektoru metal", za koji su nedavno pripremili projektnu aplikaciju i kandidovali projekat ka Programu Prilika Plus, saopšteno je na sajtu Grada Banjaluka.

Ukupna vrijednost projekta je 137.343 KM i u narednom biće potpisan ugovor o implementaciji ovog regionalnog projekta.

- Opšti cilj projekta je jačanje partnerstva između jedinica lokalne samouprave, javnih službi za zapošljavanje u Republici Srpskoj, obrazovanih ustanova, centara za obuku/edukaciju i poslodavaca zbog provođenja odgovarajućih programa obrazovanja i obuka radnika za poznatog poslodavca, čime se ostvaruje veća konkurentnost nezaposlenih osoba i efikasnije zapošljavanje - saopštili su iz Agencije,

Partneri na projektu su: Mašinski fakultet Banjaluka, Opština Gradiška, Opština Laktaši, Zavod za zapošljavanje RS, Tehnička škola Gradiška, Tehnička škola Banjaluka, kao i banjalučke firme: Spektra DMG, Elas metalexpert, Tri best, VIS, NIK, zatim firme iz Gradiške: PMP Jelšingrad FMG, Milenkovac, CNC – KG Z.R, Tikt manufaktura, Ewes Europe East BiH, Laguna šped GOM i Hidraulika flex iz Laktaša.


Gradska razvojna agencija Banjaluka kontinuirano priprema projekte koje kandiduje ka dostupnim izvorima finansiranja u okviru aktuelnih razvojnih programa, projekata i fondova.

Tako je od aprila ove godine, pripremljeno sedam projektnih prijedloga u ukupnoj vrijednosti od 639.687 KM, i pet projekata tehničke pomoći firmama u ukupnoj vrijednosti od 580.120 KM.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije

U Srpskoj počinje novi sistem fiskalizacije

Poreska uprava Republike Srpske objavila je javni poziv za podnošenje zahtjeva za pokretanje postupka inicijalne fiskalizacije i subvencionisanje troškova inicijalne fiskalizacije prve grupe obveznika fiskalizacije, čime i zvanično počinje novi sistem fiskalizacije u Republici Srpskoj za poreske obveznike. Јavni poziv, u skladu sa Pravilnikom o dinamici fiskalizacije, sadrži obaveze obveznika fiskalizacije, operatera fiskalnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.