NavMenu

Kreće izgradnja nove vodovodne mreže u Nevesinju

Izvor: eKapija Utorak, 05.09.2017. 10:27
Komentari
Podeli
(Foto: nuwatphoto/shutterstock.com)
Nakon dugogodišnjih problema sa vodosnabdijevanjem stanovnici Nevesinja napokon će dobiti kvalitetnu vodu za piće. U Zovom Dolu počela je i izgradnja cjevovoda, a voda bi se koristila sa vodozahvata Udbina, saopšteno je na opštinskom sajtu.

Krak cjevovoda izgrađen je u okviru projekta HE Dabar, a novi vodovod bio bi priključen na čvorište u Zovom Dolu. Novi vodovod snabdijevaće vodom prateće objekte, elektrane i potrošače u Nevesinju.

- Ovaj projekat je prvi prioritet opštine. Vodosnabdijevanje sa jame Udbina, nadam se, riješiće sve probleme Nevesinja. Nevesinje se vodom snabdijeva sa jezera Alagovac, a te vode nažalost nema dovoljno i dosada nije bila ispravna - kazao je načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović.

Da bi zadovoljili kvalitet vode sa vodozahvata Alagovac, Opština Nevesinje i Ministarstvo finansija republike Srpske raspisali su tender za rekonstrukciju prečistača pitke vode u akumulaciji Alagovac.

- Prečistač pitke vode će biti urađen na jezeru Alagovac i mislim da će se konačno riješiti vodosnabdijevanje Nevesinja - rekao je direktor nevesinjskog Vodovoda Slaviša Soknić.


Vodovod iz pravca Udbine jedan je od dva distributivna voda iz koga bi Nevesinjci dobijali vodu. Gradiće se fazno, a u projekat su zajednički ušli preduzeće Hidroelektrane na Trebišnjici (HET), Opština Nevesinje i Vlada RS.

- Vjerovatno ćemo praviti jedan veliki bazen nadomak Nevesinja odakle bi se voda dalje distribuirala u već postojeću vodovodnu mrežu - nagovijestio je Avdalović.

Dužina nove primarne mreže je oko 15 kilometara, a planirano je da sa fabrikom vode u funkciju bude stavljen do narednog ljeta.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.