Izvor: Klix | Utorak, 05.09.2017.| 08:19
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Općinski sud u Sarajevu potvrdio - Firma Al Thani kupila veći dio Bosmala za 35,2 mil KM

(Foto: bosmal.com)
Iz Općinskog suda u Sarajevu u ponedjeljak (4. septembar) je potvrđeno zvanično za Klix.ba da je firma Al Thani d.o.o. Sarajevo za 35,2 mil KM kupila veći dio prostora u stambeno-poslovnom kompleksu Bosmal u Sarajevu.

Kako je Klix.ba ranije objavio, jedan od članova katarske kraljevske porodice Al Thani kupio je veći dio prostora Bosmala od UniCredit banke d.d. Mostar.

U Općinskom sudu kažu da je okončan izvršni postupak, a zajedničkim podneskom od 7. juna 2017. godine tražilac izvršenja, izvršenik i založni povjerilac Bank Islam Malaysia Berhad, obavijestili su sud da su postigli sporazum da se nekretnine koje su predmet izvršenja u ovom izvršnom postupku prodaju neposrednom pogodbom. Sud je utvrdio da su ispunjeni zakonski uvjeti za ovaj način prodaje i istoj pristupio.

- Izvršni postupak je okončan prodajom nekretnina pobliže opisanih u zaključku ovoga suda od 09. juna 2017. godine, putem neposredne pogodbe za iznos 35.204.940 KM, dosadašnje vlasništvo izvršenika Bosmal d.o.o. Sarajevo kupcu Al Thani d.o.o. Sarajevo, a u skladu sa Zakonom o izvršnom postupku Federacije BiH - rekli su iz Općinskog suda u Sarajevu.

Prema podacima sa Registra poslovnih subjekta BiH osnivači firme su Al Thani Companies Group (Ujedinjeni Arapski Emirati) i BCC Management (Sarajevo). Sarajevska firma BCC Management nalazi se u vlasništvu bivših vlasnika Bosmala, odnosno porodice Šabanović.

Firma Al Thani osnovana je u novembru prošle godine sa osnivačkim kapitalom od 4.000 KM (2.000 KM Al Thani Companies Group i 2.000 KM BCC Management). U dijelu koji se odnosi na upravu, navedeno je ime Edine Karasuljić (direktorica).

Na prodaju je stavljen 231 stan, 97 u kuli A i 134 u kuli B, 371 garaža, odnosno parking mjesto, te 46 poslovnih prostora i restorana. Kako je ranije najavljeno, ukupno se na prodaji našlo 648 etažnih jedinica u vrijednosti od 83.404.831 KM, ukupne površine 43.915,46 metara kvadratnih.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.