NavMenu

Sajam knjige u Banjaluci od 12. do 18. septembra

Izvor: Nezavisne novine Ponedjeljak, 04.09.2017. 15:36
Komentari
Podeli
(Foto: sheff/shutterstock.com)
Osnovci, srednjoškolci, studenti i svi ljubitelji pisane riječi s nestrpljenjem iščekuju deveti mjesec, kada Banjaluka diše u duhu knjige s obzirom na to da se upravo tada održava Međunarodni sajam knjige u organizaciji Glasa Srpske.

Tako će biti i ove godine, kada će prostor Sportske dvorane Borik u periodu od 12. do 18. septembra biti ispunjen onim starim, ali i potpuno novim naslovima, te piscima iz raznih krajeva svijeta, koji će biti gosti Međunarodnih književnih susreta.

Već je najavljeno da će ovogodišnju smotru pisane riječi otvoriti poznati ruski pjesnik Vjačeslav Kuprijanov, koji će biti i gost Književnih susreta.

Petra Ivić, rukovodilac Međunarodnog sajma knjige, navela je da su pripreme u punom jeku, da kao po nepisanom pravilu ljubitelje pisane riječi očekuju kvalitetna izdanja uglednih izdavačkih kuća iz regiona.

- I ove godine s nama su izdavačke kuće Laguna, Kreativni centar i Zavod za udžbenike iz Beograda. Naravno, ugostićemo Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo, pridružiće nam se i izdavaštvo Vulkan, a među učesnicima je i Publikum praktikum iz Beograda - navela je Ivić.

Ona je podsjetila da je Kuprijanov nakon objavljene tri knjige na srpskom jeziku - "Čas pjevanja", "Izvještaj o anđelu" i "Zemljino nebo", dobio i nagradu Branko Radičević.

- Svi koji pođu u potragu za novim književnim avanturama na Sajmu knjiga imaće priliku da dođu do djela koja su objavile beogradske izdavačke kuće Dereta i Partenon. Svoj štand, kao i prethodnih godina, imaće Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske, kao i Univerzitet u Banjaluci i Univerzitet Istočno Sarajevo - dodala je Ivić.


Svoje naslove će, kao i prethodnih godina, predstaviti Nova knjiga i Obodsko slovo iz Crne Gore, Pčelica iz Čačka, Globosino i Akia Mali Princ iz Beograda, Kairos iz Sremskih Karlovaca i Buybook iz Sarajeva.

- Učesnici Međunarodnih književnih susreta biće pisci iz Bugarske, Rumunije, Njemačke, Amerike, Litvanije, Estonije, Slovenije, Hrvatske. Oni će dnevno imati dvije do tri promocije svakog dana tokom trajanja sajma. Ovaj dio sajma organizujemo u saradnji s Udruženjem književnika Republike Srpske - istakla je Ivić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Spreman novac za Vidikovac iznad Trebinja, raspisan i tender za izvođača radova

Gostujući u jutarnjem programu Herceg televizije, gradonačelnik Grada Trebinja, Mirko Ćurić govorio je o raznim temama, među kojima su i projekti značajni za ovaj grad. Ćurić je istakao da je u planu izgradnja vidikovca iznad Trebinja, što će sigurno biti turistička atrakcija. Dodao je da turisti iz godine u godinu žele da vide nešto novo, a Grad Trebinje će nastojati da im to i pruži. - Spremna je projektna dokumentacija za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.