Izvor: eKapija | Nedjelja, 03.09.2017.| 11:02
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Instaliran prvi vjetroagregat u Tomislavgradu - EP HZ HB priprema i izgradnju CHE Vrilo vrijedne 90 mil EUR

Ilustracija
U Tomislavgradu je prethodnih dana instaliran prvi vjetroagregat u vjetroparku Mesihovina. Investitor i vlasnik prvog vjetroparka ove vrste u BiH je Elektroprivreda HZ HB.

Vjetroelektrana (VE) Mesihovina po završetku radova imat će 22 vjetroagregata tipa SWT-2.3- 108 ukupno instalirane snage 50,6 MW i godišnje proizvodnje oko 165 GWh. VE Mesihovina je prvi energetski projekt vjetroenergije u BiH, prenosi BiznisInfo pozivajući se na Večernji list BiH.

- Realizacijom projekta VE Mesihovina, osim izgradnje novih proizvodnih kapaciteta u proizvodnom sustavu EP HZ HB, poboljšat će se i uvjeti za razvoj poduzetništva i industrije, osigurati nova radna mjesta i poslovi za brojne tvrtke na izvođenju radova, isporuci i ugradnji opreme - navode iz EP HZ HB.

Dodaju kako će se ovim projektom, između ostaloga, poboljšati i prometna infrastruktura, uz niz drugih prednosti za društvenu zajednicu, posebice lokalnu.

Završetak radova i puštanje u pogon VE Mesihovina očekuje se krajem 2017. godine. Iz Elektroprivrede HZ HB ističu kako ovo nije jedini projekt koji je planiran u općini Tomislavgrad.

- Pored izgradnje VE Mesihovina, u općini Tomislavgrad JP Elektroprivreda HZ HB intenzivno radi na pripremi izgradnje CHE Vrilo snage 66 MW i investicijske vrijednosti oko 90 mil EUR - navedeno je iz ovog javnog poduzeća.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.