NavMenu

Privredna komora FBiH sa članicama drvnog sektora na 8. kongresu pilanara u Slavonskom Brodu

Izvor: Klix Subota, 02.09.2017. 16:04
Komentari
Podeli

(Foto: Apples Eyes Studio/shutterstock)
Predstavnici Privredne komore Federacije BiH (PKFBiH) sa članicama iz drvnog sektora i ove godine će učestvovati na kongresu pilanara koji će osmi put biti održan u Slavonskom Brodu.

- Za proizvođače rezane građe u FBiH i BiH taj skup je prilika za susret s proizvođačima iz regije i razmjenu mišljenja u vezi s proizvodnjom i plasmanom rezane građe. Mada je u prvoj polovini ove godine proizvodnja rezane građe povećana za devet posto u odnosu na isti period lani, smatramo da se ovoj proizvodnji treba posvetiti posebna pažnja da bi se rezana građa usmjerila domaćim proizvođačima finalnih proizvoda, a višak rezane građe izvozio - kazala je za Fenu sekretar Grupacije šumarstva i drvne industrije (PKFBiH) Šemsa Alimanović.

Najvažniji regionalni događaj u oblasti pilanske industrije bit će održan u Slavonskom Brodu 28. septembra.

Aktuelne teme o ključnim strateškim, tehnološkim i komercijalnim novostima na području primarne prerade drveta, cijenama trupaca i rezane građe, tehnologijama sušenja, nabavci i dostupnosti trupaca, proizvodnji peleta i drugo, privlače svake godine sve veći broj učesnika, pa stoga organizatori očekuju glavne sektorske institucije, predstavnike pilanske industrije i šumarstva, veliki broj međunarodnih organizacija, lokalnih i regionalnih vlasti, kao i udruženja iz EU i zemalja partnera.

Ovogodišnji partneri kongresa su Evropsko udruženje pilana (EOS) i Evropska konfederacija drvne industrije (CEI-Bois). Organizator kongresa je Drvni klaster Hrvatske.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.