NavMenu

Sberbanka tuži Agrokor i 11 garanata pred Londonskim sudom

Izvor: Indikator Utorak, 29.08.2017. 12:03
Komentari
Podeli
(Foto: shutterstock.com/Andrey Burmakin)
Ruska Sberbanka pokrenula je arbitražni postupak protiv Agrokora i 11 garanta pred Londonskim sudom za međunarodnu arbitražu zbog kredita u iznosu od 450 mil EUR, koju je banka pozajmila Agrokoru, saopštila je koncernova kompanija Ledo.

Sberbank tvrdi da bi Agrokor trebao otplatiti zajmove kao rezultat postupka vanredne uprave koji je trenutno u toku u koncernu, saopštio je Ledo, koji je jedan od garanata, u podnesku Zagrebačkoj berzi.

Paralelno sa procesom arbitraže, povjerenik Agrokora Ante Ramljak, podnio je zahtjev engleskom sudu da se vanredni administrativni postupci prepoznaju u Engleskoj i Velsu.

- Strane u arbitraži su pristale na mirovanje arbitražnog postupka sve dok se Ramljakov zahtjev ne riješi, a što očekujemo najranije u novembru 2017. godine - naglasio je Ledo.


Kompanija je takođe izvijestila da je Sberbanka pokrenula slučaj protiv nje pred beogradskim trgovačkim sudom. Ledo je objasnio da je dobio odluku o privremenoj sudskoj zabrani, kojom je zabranjeno raspolaganje i opterećenje 100% udjela u Frikomu, koji služi kao kolateral na dug od 100 mil EUR Sberbanci, što je proizašlo iz vremena kada je Ledo služio kao garant za kredite davane Agrokoru. Ledo se sprema žaliti na odluku beogradskog suda, navodi se u saopštenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj

Otvoren pogon njemačke kompanije u Laktašima vrijedan 20 mil EUR - U proizvodnji dijelova za vozila zaposleno 600 ljudi

Novi proizvodni pogon kompanije Mahle Electric Drives Bosnia svečano je danas otvoren u Aleksandrovcu kod Laktaša, a vrijednost ove njemačke investicije je oko 20 mil EUR. Presjecanjem vrpce pogon su otvorili predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, predsjednik Nadzornog odbora grupe Mahle Hajnc Junker, te generalni direktor i direktor operacija poslovne jedinice elektronika

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.