Izvor: RTRS | Nedjelja, 27.08.2017.| 22:35

Završetak autoputa Banjaluka-Doboj na proljeće 2018.


Autoput "9. januar", od Banjaluke do Doboja, trebalo bi u potpunosti da bude završen u proljeće naredne godine, a već krajem idućeg mjeseca za saobraćaj će biti otvoreno novih 10 kilometara autoputa od Mahovljanske petlje do petlje u Drugovićima.

Sa ovih 10 koji će biti pušteni u funckiju krajem idućeg mjeseca i šest kilometara koji su već asfaltirani kod Prnjavora, nadležnima ostaje da finiširaju još oko 18 kilometara autoputa, i kompletna dionica "9. januar" će biti gotova, javlja RTRS.

- Ovo je prvih 10 kilometara, od ukupno 35,3 kilometra od Mahovljana do Prnjavora, a kompletna dionica bi trebalo da bude gotova i puštena u saobraćaj na proljeće naredne godine - rekao je direktor preduzeća Autoputevi Republike Srpske Dušan Topić.

Krajem ove godine Srpska će moći da se pohvali sa ukupno 110 kilometara autoputeva, ali to neće biti kraj. Predsjednik Srpske Milorad Dodik prilikom obilaska radova rekao da se nastavljaju veliki infrastrukturni radovi i da je Srpska čvrsto opredijeljena da te radove završi.

On je naglasio da očekuje da u istoj dinamici, poslije izgradnje dionice autoputa od Mahovljanske petlje do Drugovića, budu nastavljeni razgovori o izgradnji drugih dionica autoputa od Banjaluke do Prnjavora, od granice sa Srbijom do Distrikta Brčko, te razgovori o izgradnji autoputa od Banjaluke do Kupresa.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.