NavMenu

Završetak autoputa Banjaluka-Doboj na proljeće 2018.

Izvor: RTRS Nedjelja, 27.08.2017. 22:35
Komentari
Podeli

Autoput "9. januar", od Banjaluke do Doboja, trebalo bi u potpunosti da bude završen u proljeće naredne godine, a već krajem idućeg mjeseca za saobraćaj će biti otvoreno novih 10 kilometara autoputa od Mahovljanske petlje do petlje u Drugovićima.

Sa ovih 10 koji će biti pušteni u funckiju krajem idućeg mjeseca i šest kilometara koji su već asfaltirani kod Prnjavora, nadležnima ostaje da finiširaju još oko 18 kilometara autoputa, i kompletna dionica "9. januar" će biti gotova, javlja RTRS.

- Ovo je prvih 10 kilometara, od ukupno 35,3 kilometra od Mahovljana do Prnjavora, a kompletna dionica bi trebalo da bude gotova i puštena u saobraćaj na proljeće naredne godine - rekao je direktor preduzeća Autoputevi Republike Srpske Dušan Topić.

Krajem ove godine Srpska će moći da se pohvali sa ukupno 110 kilometara autoputeva, ali to neće biti kraj. Predsjednik Srpske Milorad Dodik prilikom obilaska radova rekao da se nastavljaju veliki infrastrukturni radovi i da je Srpska čvrsto opredijeljena da te radove završi.


On je naglasio da očekuje da u istoj dinamici, poslije izgradnje dionice autoputa od Mahovljanske petlje do Drugovića, budu nastavljeni razgovori o izgradnji drugih dionica autoputa od Banjaluke do Prnjavora, od granice sa Srbijom do Distrikta Brčko, te razgovori o izgradnji autoputa od Banjaluke do Kupresa.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Njemačka firma u Laktašima dograđuje proizvodni pogon

Njemačko preduzeće u Laktašima Technics Programme Engineering podnijelo je Gradu Laktaši zahtjev za izdavanje ekološke dozvole za postrojenje za mašinsku obradu metala, izvještava Indikator.ba. Riječ je o dogradnji po postojećeg postrojenja u naselju Mahovljani, na parcelama označenim kao k.č. broj: 73/2 74/1, 75, 76, k.o. Mahovljani. Ukupna planirana bruto proizvodnja gotovih proizvoda iznosi oko 100 tona godišnje. Technics Program

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.