Izvor: eKapija | Petak, 25.08.2017.| 12:15
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Predstavljen projekat južne tribine stadiona Grbavica - Investicija vrijedna 5,5 mil KM (FOTO)

Budući izgled južne tribine
Delegacija fudbalskog kluba Željezničar predstavila je juče u Sarajevu projekat nove južne tribine stadiona Grbavica. Kako je rečeno na press konferenciji, riječ je o investiciji vrijednoj 5,5 mil KM.

- Mi smo već krenuli sa prikupljanjem ponuda za radove na adaptaciji pojedinih prostorija, a naročito one koje se odnose na rad medija. Osim toga osvježit ćemo galeriju sjeverne tribine, ulaze i renovirat ćemo prostorije koje ćemo koristiti kao vending zonu. Pojedine stavke ćemo lako riješiti dok druge iziskuju određena veća novčana sredstva. Ove radove će finansirati FK Željezničar iz vlastitih tekućih sredstava - rekao je generalni sekretar kluba Amer Duvnjak.

Predsjednik Nadzornog odbora FK Željezničar Senad Misimović rekao je da će klub biti spreman na saradnju sa institucijama ako budu željele učestvovati u finansiranju ove investicije.

- Radi se o ozbiljnom projektu, to je navijačka tribina. Mogli smo praviti uslovno jeftiniju tribinu, ali to ne bi bilo kompaktibilno sadašnjoj istočnoj tribini niti sa vizijom kluba. Tribina jug košta 5,5 mil KM. U strukturi južne tribine, 66% novca je beton, 34% je krov. Klub može participirati u ukupnom iznosu cijene koštanja tribine sa 30% novca. Spremni smo biti partner svim institucijama.

Kako je istakao, stadion sa ovom ili nekom budućom strukturom trebalo bi da ima 20.000 mjesta, što garantuje održivost kluba u bilo kojem roku.

Buduća južna tribina će imati kapacitet od 5.000 preklopnih stolica. Tribina će od linije terena biti udaljena samo 7,5 metara, a prilaz na tribinu će biti moguć sa dvije strane, istočne i zapadne. Također, postojaće i evakuacijski izlaz na tranzit.

U sklopu tribine biće izgrađeno i 902 m2 poslovnih prostora, tačnije bife (222 m2), sauna (25 m2), te velnes i fitnes centar (655 m2) koji će koristiti sve selekcije FK Željezničar, ali će se koristiti i u komercijalne svrhe.

Fotogalerija
Projekat južne tribine stadiona Grbavica

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.