NavMenu

Na mjestu nekadašnjeg rudnika u Cazinu niče sportsko-rekreativni kompleks

Izvor: eKapija Četvrtak, 24.08.2017. 15:47
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Halfpoint/shutterstock.com)Ilustracija
Dugi niz godina mještani Tršca i naselja uz regionalnu cestu Tržac-Šturlić suočavali su se s izrazito neugodnim mirisima koji su se širili iz nekadašnjeg ugljenokopa u neposrednoj blizini ceste. Realizacijom projekta vrijednog oko 112.000 maraka, ovaj problem če biti riješen.

Tim povodom područje nekadašnjeg rudnika obišao je i gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević, prenosi zvanični općinski sajt.

- Uradili smo projektnu dokumentaciju, kandidirali projekat koji je dobio podršku i trenutno je u toku njegova realizacija. Nema više neugodnog dima niti mirisa s obzirom na to da ovdje planiramo graditi sportsko-rekreativni kompleks. Ovo je prva faza koja je riješila glavni problem, a u narednim koracima idemo u detaljnije uređenje ovog područja - izjavio je Ogrešević.

Dodao je da je 55.000 KM obezbijeđeno iz Fonda za zaštitu okoliša FBiH, 23.000 iz budžeta Grada i 34.000 iz ekoloških naknada Grada Cazina.


- Za mještane je ovo vrlo značajan projekat jer se rješavamo dugo godina prisutnog neugodnog mirisa. Nema više sagorijevanja sumpora na bivšem rudniku Klenovac - rekao je povjerenik mjesne zajednice Tržačka Raštela Senad Ždralić.

Jezera nastala na području nekadašnjeg ugljenokopa odavno su omiljena destinacija lokalnih ribara, a završetkom radova na ovom se području otvara još niz novih mogućnosti za upostavu sportsko-rekreacijskog kompleksa za koji već postoji idejno rješenje.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.