NavMenu

Potpisani ugovori za sanaciju 34 stambena objekta na području općine Centar

Izvor: Fena Petak, 08.08.2008. 14:18
Komentari
Podeli

Kantonalni stambeni fond sklopio je, nakon procedure javne nabavke, ugovore sa šest građevinskih firmi za sanaciju 34 stambena objekta na području općine Centar, saopćeno je iz Općine Centar.

Općinsko vijeće Centar je na sjednici u martu usvojilo Listu prioriteta sanacije zajedničkih dijelova stambenih zgrada na području središnje gradske općine za ovu godinu.

Vrijednost navedenih radova je oko 1.500.000 KM i sredstva su osigurana u budžetu Općine Centar za ovu godinu. Neki izvođači su već započeli sanaciju krovova i zajedničkih dijelova zgrada s ciljem da tokom ove građevinske sezone završe radove.

Građevinska firma "Kolinvest" sklopila je ugovor za radove na stambenim zgradama u ulici Bardakčije 24 (MZ Bardakčije), Himze Polovine 16, 41 i 49 i Hasana Sušića 5 (MZ Breka- Koševo II).

Firma "Džekos" zadužena je za radove na objektima u ulicama Asima Ferhatovića 21-23, Nahorevska 6 (MZ Breka- Koševo II), Ali-pašina 2 i 31, Koševo 14 i Josipa Vancaša 30-32 (MZ Džidžikovac- Koševo I).

Građevinska firma "Miprogradnja" sanirat će krovove na objektima u ulici Čekaluša 17, Himzarina 8 - Derebent 1 i Derebent 32 (MZ Mejtaš-Bjelave), Bolnička 30 i 32 i Zaima Šarca 53 (MZ Park-Višnjik).

Firma "Bahen-gradnja" potpisala je ugovor za radove na lokacijama Muhameda Hadžijahića 49 i Antuna Hangija 37 i 63 (MZ Koševsko Brdo), Hakije Kulenovića 8, Husrefa Redžića 13 i Trg Merhemića 10 (MZ Ciglane-Gorica).

Firma "Fain inžinjering" sanirat će krovove na objektima u ulicama Avde Jabučice 24, Maršala Tita 2, Kranjčevićeva 34, Kotromanića 44 i Fra Anđela Zvizdovića 6 (MZ Marijin-Dvor-Crni Vrh), dok će građevinska firma "Boger" sanirati krovove na objektima u ulicama Jadranska 5, Ćemaluša 10 i Branislava Đurđeva 20. U ulici Branilaca Sarajeva 33 planirana je sanacija zajedničkih dijelova zgrade (MZ Trg oslobođenja-Centar), Tabašnica 2 i Fehima efendije Čurčića 3 (MZ Skenderija- Podtekija).

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Građevina

Sokolac raspisao novi tender za višemilionske radove na izgradnji gradske kuće

Opština Sokolac je raspisala javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova na izgradnji Gradske kuće, trga i spomen obilježja čija je vrijednost procijenjena na 4,7 mil KM bez PDV-a, ili oko 5,5 mil KM sa PDV-om. Kako se navodi rok za izvođenje radova je tri godine od dana uvođenja izabranog izvođača u posao, a mjesto gradnje je ulica Cara Lazara bb. Dodaje se i da će javno otvaranje ponuda biti održano 10. maja do kada je i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.