NavMenu

Kompanija MS&Wood udvostručila prihode u prvoj polovini 2017.

Izvor: eKapija Utorak, 22.08.2017. 14:22
Komentari
Podeli
(Foto: Apples Eyes Studio/shutterstock)
Kompanija MS&Wood, jedan od vodećih proizvođača namještaja u BiH, u prvoj polovini godine je skoro udvostručila prihode u odnosu na isti period 2016. godine, izvještava BiznisInfo na osnovu polugodišnjeg izvještaja.

Firma je za 6 mjeseci ove godine ostvarila poslovne prihode od 19,7 mil KM, u odnosu na 10,6 mil KM iz prvog polugodišta lani.

Prodaja na domaćem tržištu je porasla sa oko 3 miliona na skoro 8,5 mil KM. Zanimljivo je da je izvoz, odnosno prodaja na stranom tržištu porasla sa 7,4 na 10,8 mil KM.

Kompanija je zabilježila neto dobit od oko 90.000 KM, a broj radnika je povećan sa 220 na 280.

Razlog za ovako malu dobit su upravo povećani troškovi radne snage koja je prolazila kroz obuku radeći (60 radnika je više nego što je u prosjeku bilo prošle godine), kao i zbog povećanja troškova učešća na sajmovima.

Kako je ranije pisano, kompanija MS&Wood povećala je prošle godine poslovne prihode na 25,5 mil KM, sa 20,2 mil iz 2015. godine. To pokazuje da prihodi ove kompanije konstantno rastu.


Podsjetimo da je firma MS&Wood svim učenicima u Fojnici, gdje ima pogone, ponudila stipendije i osiguran dobro plaćen posao ako upišu drvoprerađivačku školu. Ovo je jasan pokazatelj da će firma nastaviti rasti u godinama koje dolaze.

Namještaj ove firme izvozi se na sve kontinente, u više od 40 zemalja.

Jedan od najznačajnijih partnera ove bosanskohercegovačke industrije namještaja je najveći proizvođač i lanac prodavnica namještaja na svijetu, švedska IKEA.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.