Izvor: Fena | Četvrtak, 07.08.2008.| 15:57
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Vlada TK: Odobren kreditni sporazum sa Fortis Bank Nederland za projekt rekonstrukcije Plave bolnice u Tuzli

Vlada Tuzlanskog kantona dala je danas saglasnost na kreditni sporazum sa Fortis Bank Nederland za projekt rekonstrukcije Plave bolnice u Tuzli.

Prvi amandman na sporazum potpisat će ministar financija u Vladi Tuzlanskog kantona Sead Bećirević čime će se produžiti rok za realizaciju tog kredita do 14. novembra ove godine. Naime, kreditni sporazum istekao je 9. juna ove godine, a još uvijek nisu povučena sva sredstva kredita.

Prema Izvještaju o realizaciji Projekta rekonstrukcije, dovršenja i opremanja objekta "Plava bolnica i Radioterapija", koji je usvojio Upravni odbor Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, do kašnjenja u izvođenju radova došlo je zbog nemogućnosti domaćih izvođača da radove završe u postavljenim rokovima.

Prvi amandman na kreditni sporazum potpisat će i ministri financija i trezora BiH, FBiH , kao i ovlašteni predstavnik Fortis Banke.

Na svojoj današnjoj sjednici Vlada Tuzlanskog kantona dala je suglasnost Ministarstvu prostornog uređenja i zaštite okolice o odobravanju sredstava općinama za sufinanciranje projekata.

Tako će općini Teočak biti dodijeljeno je 20.000 KM na ime sufinanciranja uređenja obale na jezeru Sniježnica, općini Čelić 20.000 KM za uređenje erodiranog zemljišta u naselju Tinjići u MZ Gornji Humci, i općini Kladanj 30.0000 KM za nabavke kanalizacijske cijevi za odvodnju fekalnih i površinskih voda te 10.000 KM za izgradnje kanalizacijske mreže u MZ Tarevo.

Općini Živinice dodijeljeno je 20.000 KM na ime sufinanciranja I faze uređenja šetališta na rijeci Spreči, 10.000 KM za uređenje obalnih staza na vještačkim jezerima "Šljunkare" i poribljavanja, 15.000 KM za uređenja parka - Z.P.C. "Park", 50.000 KM za sanaciju divljih deponija na području ove općine.

Na prijedlog Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta, kantonalna Vlada donijela je odluku o odobravanju sredstava sa proračunske pozicije "kapitalni transferi". Općini Čelić odobreno je 140.000 KM za izgradnju sportskih poligona u mjesnim zajednicama,a općini Teočak 50.000 KM za izgradnju dječjeg igrališta u MZ Bilalići.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.