NavMenu

Predstavnici Bosnalijeka vratili se s nagradnog putovanja: Pobjednik DOBRO 08 posjetio Barcelonu

Izvor: eKapija Četvrtak, 07.08.2008. 12:35
Komentari
Podeli

Predstavnici kompanije Bosnalijek, prošlogodišnjeg pobjednika Izbora društveno odgovornog preduzeća godine –DOBRO 08, vratili su se s nagradnog putovanja u Barcelonu.

Fondacija Mozaik je prošle godine, prvi put na ovim prostorima, organizirala Izbor društveno odgovornog preduzeća. Pobjednik, kompanija Bosnalijek, dobila je pravo da na svojim proizvodima koristi znak društvene odgovornosti te studijsko putovanje u Barcelonu.

Predstavnici Bosnalijeka i Fondacije Mozaik su se ovom prilikom susreli s delegacijom Fondacije F.C. Barcelona koju je predvodio generalni direktor Lander Unzueta. Nakon što je pohvalio aktivnosti Fondacije Mozaik i nastojanja da se promovira društvena odgovornost kao uspješan koncept poslovanja, Unzueta je prisutne upoznao sa strateškim analizama i odlukama koje su prethodile uspostavljanju Fondacije F.C. Barcelona i ulaganjima u razvojne projekte koji su u direktnoj vezi s društveno odgovornim poslovanjem.

“Za nas je bilo veliko zadovoljstvo i jedinstveno iskustvo posjetiti Fondaciju kluba kakav je Barcelona. Barcelona je kroz saradnju sa Unicefom na podršci u edukaciji i zdravlju ugrožene djece pronašla put da bude više od kluba, što im je i slogan. To je jasna poruka da društveno odgovorno poslovanje podrazumijeva interakciju sa društvom na način koji prevazilazi granice rada samo radi ostvarivanja profita. Kako nam je i sam g. Unzueta potvrdio, dobit od društveno odgovornog poslovanja je višestruka, dugoročna i neupitna za jačanje brenda kompanija,” izjavila je direktorica Odnosa s javnošću Bosnalijeka Zinaida Babović.

Fondacija Mozaik i ove godine organizira Izbor društveno odgovornog preduzeća DOBRO 09, kojem je cilj promocija dobrovoljnih i humanih aktivnosti kompanija koje posluju u Bosni i Hercegovini.

“Ovogodišnji Izbor društveno odgovornog preduzeća u BiH je počeo. Pozivamo sve institucije, organizacije, uposlenike i pojedince da nominiraju kompanije za koje smatraju da svojim poslovanjem doprinose razvoju društva. Pobjedniku će ove godine biti uručen logo društveno odgovornog preduzeća DOBRO09, a predstavnici ove kompanije imat će priliku da se upoznaju s društveno odgovornim strategijama kompanije BOSCH u Stuttgartu,” istakao je direktor Fondacije Mozaik Zoran Puljić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.