Izvor: Indikator | Nedjelja, 20.08.2017.| 22:43
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Sarajevo dobilo Digitalni poslovni centar - Za preduzeća moguća obuka prema švedskom modelu

(Foto: Pressmaster/shutterstock.com)
Sarajevo se pridružilo svjetskim metropolama sa konceptom nazvanim Digital Business Space, koji pruža poslovnim ljudima ekskluzivni poslovni prostor lociran u strogom centru grada.

Prostor je u potpunosti opremljen tehnologijama potrebnim za povezivanje sa digitalnim poslovnim svijetom, pružajući potpunu fleksibilnost i dinamično okruženje. DBS, takođe, nudi relaksirajući business lounge, virtualni ured, sobe za sastanke, iznajmljivanje radnog prostora i više toga. Sve sa svim neophodnim modernim sadržajima, spremnim za podršku poslovnim ljudima, poduzetnicima i etabliranim firmama.

Ostali dijelovi DBS-a su digitalni showcase i centar za unapredjene znanja. Digitalni showcase ce predstavljati najnovije tehnologije, pružajući znanje i inspiraciju kako koristiti današnje digitalne alate. Centar za unapređenje znanja će pruzati poslovnu obuku za mala i srednja preduzeća prema švedskom modelu.

- Kako bismo omogućili i osnažili preduzeća, ovaj trening centar će nuditi seminare, obuke jedan na jedan, mentorstva i još mnogo toga - navode iz DBS-a.

Takođe, ovo će biti mjesto gdje poslovni ljudi iz inostranstva mogu obavljati poslovne aktivnosti i istovremeno susretati se sa lokalnom zajednicom, te razmjenivati znanja kako bi doprinjeli razvoju domaće privrede na inovativan način.

Iza projekta Digital Business Space stoji švedsko-bosanska kompanija SEEBA.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.