Izvor: eKapija | Četvrtak, 17.08.2017.| 09:07
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Hrvatski Hangar 18 dobio nagradu EISA Best Buy Smartphone za model NOA H10le

U konkurenciji drugih proizvođača pametnih telefona kao što su Samsung, Huawei, Sony, Honor i LG, koprivnička tvrtka Hangar 18 dobila je za svoj model NOA H10le prestižnu nagradu EISA Best Buy Smartphone 2017-2018, prenosi portal Manager.ba.

To je pametni telefon koji nudi najbolji omjer dobivenog za cijenu, u smislu dizajna, ugrađenih komponenti, funkcionalnosti i performansi. Ono što karakteriše H10le model su izuzetno brz 10 core MediaTex Helio X27 procesor radnog takta na 2.6 GHz, AMOLED ekran, 64 GB interne memorije, dvostruka stražnja kamera 2x 13 MP, prednja "selfie" kamera od 13 MP te izuzetno tanak "unibody" dizajn od samo 7,1 mm.

Za sigurnost se brine brz i precizan multifunkcijski čitač otisaka prstiju. Operativni sustav na kojem je uređaj temeljen je Android 7.1.1 Nougat. Masa ovog pametnog telefona je samo 152 grama, a u njega je ugrađena baterija od 3.800 mAh.

Organizacija EISA (European Imaging and Sound Association) osnovana je daleke 1982. godine kada su urednici 5 europskih foto-časopisa izabrali "kameru godine". Danas EISA ima članove u 25 zemalja, a kroz svoje godišnje nagrade odabire najbolje proizvode potrošačke elektronike već više od 30 godina.

Preko 50 časopisa s posebnim interesima koji pokrivaju sva područja kao što su: audio, video, kućna kina, automobilske, fotografske i mobilne tehnologije, odlučuju o tome koji će uređaji dobiti godišnje EISA nagrade.

Početkom ove godine brend mobilnih telefona i tableta NOA ušao je na tržište Bosne i Hercegovine. Grupacija NOA sa sjedištem u Sarajevu, strateški je partner hrvatske kompanije Hangar 18 i ima regionalnu autorizaciju brenda.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.